Bláhovi si podali ruku s papežem, splnil se jim sen

Praha – Rodině Bláhových z Dobříše se splnil sen. Dnes se šest členů rodiny – otec, matka a dcery Salome, Noemi, Sára a Ester - setkalo s papežem Benediktem XVI. Bláhovi totiž patřili mezi 400 rodin, které dostaly pozvánku do pražského kostela Panny Marie Vítězné na Malé Straně, kde se papež poklonil Jezulátku.

„No, myslíme si, že ho v podstatě až zas tak neuvidíme. Záleží na tom, kam se dostaneme,“ říkal skepticky ještě před akcí Jakub Bláha. Jenže skutečnost předčila očekávání celé rodiny. „Dokonce jsme si podali i ruku. A nějaký křížek dostala i dcera Sárinka,“ řekla překvapená matka Irena Bláhová. Sářini bratři museli zůstat doma. „Nevešli by se nám do auta. A pak tam nesměly být děti starší patnácti let,“ vysvětlila Irena Bláhová.

Bláhovi však neviděli papeže poprvé a nejspíše ani naposledy. Před dvanácti lety se zúčastnili i návštěvy Jana Pavla II. na Letné. Nyní se rozhodli, že pojedou, spolu s dalšími tisícovkami věřících, na svatováclavské slavnosti do Staré Boleslavi. Tam Benedikt XVI. bude sloužit mši.

Rodina Bláhova se chystá na setkání s papežem
Zdroj: ČT24