Aprílové počasí slibuje mrazivý víkend a v půlce týdne oteplení

O víkendu se výrazně ochladí: přes den budou nejvyšší teploty jen kolem deseti stupňů, ráno spadnou dokonce až k nule. Ve vyšších polohách nad 700 metrů tak může i sněžit. Oteplí se opět až v druhé polovině příštího týdne, kdy se teploty znovu dostanou nad 15 a na konci týden možná až ke 20 stupňům.

V sobotu bude oblačno, přeháňky meteorologové očekávají jen na severu a severovýchodě země, v polohách nad 700 metrů ale mohou být sněhové. Na horách za 24 hodin může napadnout i kolem pěti centimentů sněhu. Slabě pršet může odpoledne i na jihu Čech. Přeháňky by se naopak měly vyhnout velké části středních Čech. A protože se k nám od severu bude dostávat chladný vzduch, bude právě sobota vůbec nejchladnějším dnem tohoto týdne. Nejnižší noční teploty klesnou až k nule, výjimkou tak nebudou ani přízemní mrazíky. Přes den se oteplí na 7 až 11 °C.

Předpověď počasí
Zdroj: ČT24

Ani v neděli se počasí příliš nezmění, bude polojasno až oblačno a na horách opět může sněžit. Sněhu ale nenapadne moc - v neděli jen do jednoho, v pondělí maximálně do tří centimentrů. V noci na neděli mohou teploty klesnout až k -2 °C, nejvyšší denní teploty pak budou stejně jako v sobotu mezi 7 a 11 °C.

Převážně oblačné počasí vydrží i v pondělí, meteorologové očekávají místy přeháňky a nad 700 metrů opět sněhové srážky. V pondělí navíc bude ještě o něco chladněji než o víkendu, nejvyšší denní teploty se budou držet jen mezi 6 až 10 °C. Podobné počasí vydrží do středy, noční teploty budou zpočátku 2 až -3 °C, později 5 až 0 °C. Ve dne pak teploty zpočátku budou mezi 7 a 11 °C, postupně se oteplí na 14 až 18 °C.

Jaké bude o víkendu počasí? (zdroj: ČT24)