TÉMA

Výbor pro zdravotnictví

Ministerstvo zdravotnictví prezentuje jen vize, kritizuje Farhan. Shoda s opozicí je důležitá, naléhá Philipp

„Viděli jsme, že stárnou sestry, že bude během sedmi let odcházet největší vlna do důchodu – co udělal pan ministr, aby navýšil počty na školách pro zdravotní sestry?“ ptá se šéfa resortu zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) člen sněmovního výboru pro zdravotnictví Kamal Farhan (ANO). Řešením, která Válek navrhuje, se podle místopředsedy výboru Toma Philippa (KDU-ČSL) nedá vyhnout, ať už bude u moci „taková vláda, nebo maková“. O možných reformách v tuzemském zdravotnictví diskutovali v pořadu Události, komentáře.
4. 5. 2024|

Vondráček by mohl vést ústavně-právní výbor, sněmovna bude rozhodovat o rozdělení dalších postů

Bývalý předseda dolní komory Radek Vondráček (ANO) by mohl ve sněmovně vést ústavně-právní výbor. Spekuluje se o tom v kuloárech. On sám to nevyloučil. Výbory by měly vzniknout na první řádné schůzi. Posty předsedů pro jednotlivé strany a hnutí už jsou rozdělené.
13. 11. 2021|

Policie o Velikonocích neplánuje zvláštní akce, Blatný však pohrozil jen týdenním otevřením škol

Středeční počasí s teplotami nad dvacet stupňů Celsia lákalo lidi po celém Česku ven. Zvlášť tam, kde je občerstvení, se tvořily hloučky lidí, které policejní hlídky upozorňovaly, že nedodržují rozestupy a nemají respirátory. O Velikonocích by měly být kontroly namátkové. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) ve středu večer uvedl, že pokud se lidé o Velikonocích „utrhnou ze řetězu“ a nebudou dodržovat opatření, školy se mohou otevřít jen na týden.
31. 3. 2021Aktualizováno31. 3. 2021, 21:25|