TÉMA

Větruše

Dopravní omezení kvůli opravě ústeckého Benešova mostu začnou nejspíš od listopadu

Ústí nad Labem se připravuje na uzavření mostu doktora Edvarda Beneše. Dopravní omezení kvůli generální opravě klíčové spojnice začnou nejspíš v listopadu. Tou dobou bude hotová provizorní lávka pro chodce, kam se převedou inženýrské sítě z mostní stavby. S přesným datem se ještě pracuje, opravená musí být Výstupní ulice a také křižovatka pod Větruší. Opatření počítají s preferencí vozidel MHD a integrovaného záchranného systému, oznámil po jednání pracovní skupiny hejtman Jan Schiller (ANO).
11. 6. 2024|

Velká oprava ústeckého mostu Dr. Edvarda Beneše se blíží, stavaři nejprve postaví provizorní lávku

Generální rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše přes Labe v Ústí nad Labem dostává konkrétní obrysy. Po podpisu smlouvy se sdružením firem Metrostav TBR a Strabagem, které budou mít opravu na starost, vybírá Ústecký kraj technický dozor stavebníka. V polovině příštího roku začne stavba provizorní lávky pro pěší a cyklisty, na níž se převede přes třicet inženýrských sítí. Dopravní omezení se nejméně do podzimu zatím nechystá, řekli ve čtvrtek zástupci kraje, města a zhotovitelů.
21. 12. 2023|

Zdraží vlaky, autobusy i městská doprava. Někteří dopravci navýší ceny až o patnáct procent

Jízdenky podraží. Cenu plánují zvednout téměř všichni železniční dopravci. Cestující si připlatí i v meziměstských autobusových spojích a za veřejnou dopravu v řadě měst. Vláda si chce navíc udělat analýzu, jestli by státnímu rozpočtu pomohlo další omezení slev na jízdném pro studenty a seniory.
28. 11. 2022|