TÉMA

Velitelství

Zlikvidovali jsme ruské velitelské středisko na Krymu, hlásí Ukrajinci

Ukrajinské síly tvrdí, že u přístavu Sevastopol na okupovaném Krymu zničily velitelské středisko ruských vojsk. Píše to agentura Unian s odkazem na úřad strategické komunikace ukrajinského generálního štábu. Ruské ministerstvo obrany předtím informovalo o sestřelení deseti ukrajinských raket nad Krymem, o škodách se ale nezmínilo. Později večer přidalo informaci o sestřelení 36 ukrajinských dronů. Tvrzení válčících stran nelze bezprostředně nezávisle ověřit.
4. 1. 2024Aktualizováno4. 1. 2024, 23:50|

30 let zpět: Návštěva prezidenta Havla v jižních Čechách

Prezident Václav Havel při své návštěvě v jižních Čechách zavítal do Tábora na velitelství Západního vojenského okruhu, kde vyhlásil rozkaz k odchodu sovětských vojsk z našeho území. Ještě téhož dne přijel osobně na staveniště Jaderné elektrárny Temelín, kde se zajímal o zajištění jaderné bezpečnosti Temelína nebo o jeho finanční efektivnost.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
26. 6. 2021|
Interview ČT24

Jakub Landovský: Zbraně nového velitelství už nebudou tanky a děla, nýbrž sondy a viry

Česko bude mít nového velvyslance při Severoatlantické alianci. Jiří Šedivý ve funkci po sedmi letech končí a místo něj nastupuje současný náměstek ministra obrany Jakub Landovský (ČSSD). V Interview ČT24 odpovídal třeba na to, jak bude vypadat nové kybernetické velitelství v české armádě a jak se bude v budoucnu kybernetickým útokům společně bránit Aliance. Ptal se ho Daniel Takáč.
1. 8. 2019|