TÉMA

Su-34

Ukrajina podle tajných služeb zasáhla letadla na třech ruských základnách. Okupanti zabíjeli v Záporoží

Zdroje v bezpečnostních službách SBU a HUR podle ukrajinských médií tvrdí, že ukrajinské drony zasáhly v noci na pátek ruské letouny na základnách Morozovsk, Engels-2 a Jejsk. Nejméně osm ruských strojů zničily a dalších jedenáct poškodily, tvrdí tyto zdroje. Ruský útok zabil nejméně čtyři lidi v Záporoží a dalších více než dvacet zranil, uvedla oblastní správa. Okupanti zřejmě opět použili takzvaný „dvojitý úder“, tedy zaútočili opakovaně poté, co se na místo sjeli záchranáři.
5. 4. 2024Aktualizováno5. 4. 2024, 20:54|

V Rusku se zřítilo několik vojenských strojů. Spekuluje se o sestřelu

V Brjanské oblasti na jihu Ruska spadlo několik vojenských leteckých strojů. Jejich počet zatím není jasný. Některé zdroje píší o jedné stíhačce a jednom vrtulníku, některé o dvou vrtulnících a jiné dokonce o dvou letounech a dvou helikoptérách.
13. 5. 2023Aktualizováno13. 5. 2023, 20:16|

BLOG: Konec pronájmu gripenů se blíží. Jaké letouny budou střežit české nebe?

Americký ministr zahraničí Mike Pompeo při středeční tiskové konferenci po jednání s premiérem Andrejem Babišem zmínil zájem Spojených států dodávat do České republiky nadále kvalitní výzbroj, aby rostla síla české armády v rámci NATO. Narážel tím bezesporu také na chystaný výběr nových letounů pro Vzdušné síly AČR. Jaké možnosti má naše armáda k dispozici?
13. 8. 2020|

Nad Japonským mořem se srazily dva ruské letouny. V bouři nacvičovaly manévry

Na Dálném východě se srazily dva ruské stíhací bombardéry Su-34, oznámilo ruské ministerstvo obrany. Obě dvoučlenné posádky se katapultovaly, ale ze čtyř letců se zatím podařilo z vod Japonského moře zachránit jen jediného, dalšího našli námořníci na záchranném voru mrtvého a po ostatních se pátrá. Uvedla to agentura TASS. Resort obrany tak popřel prvotní informace, že jeden ze strojů přistál s poškozeným motorem a že se podařilo zachránit i dvoučlennou posádku druhého letounu.
18. 1. 2019Aktualizováno18. 1. 2019, 21:27|