TÉMA

Prodloužený víkend

Češi před prodlouženým víkendem plní vlaky, policisté posilují hlídky

Češi vyrážejí na prodloužený prázdninový víkend. Dopravci na železnici hlásí obsazeno, někteří ale přidávají další vagony. Například České dráhy doporučují cestujícím, aby zkusili v okolí velkých měst i regionální spoje, které mohou být obsazené méně než dálkové vlaky. Na následující tři dny se připravují také policisté, do terénu vyšlou navíc stovky hlídek. Zaměří se na rychlost, telefonování za volantem, technický stav aut nebo bezpečnostní pásy.
4. 7. 2024|

Velikonoce budou snad až příliš teplé. Někdy o svátcích ještě sněží, tentokrát má být přes dvacet stupňů

Velikonoce budou slunečné a teplé – snad až příliš. Meteorologové očekávají, že to budou jedny z nejteplejších svátků za posledních dvacet let, a to přesto, že jsou letos poměrně brzy. Teploty, které leckde vyšplhají nad dvacet stupňů Celsia, nejspíše potěší výletníky, ale již ne lyžaře. V provozu totiž zůstává už jen hrstka lyžařských středisek v Krkonoších a Jeseníkách. Meteorologové zároveň ve čtvrtek vydali pro část Česka výstrahu před silným větrem.
28. 3. 2024Aktualizováno28. 3. 2024, 11:58|

Víc reflexních vest než jindy. Policisté zahájili tradiční velikonoční kontroly na silnicích

Na silnicích v Česku opět hlídkují stovky policistů. Velikonoční období považují za jedno z rizikových. Například ve čtvrtek se stalo přes 270 nehod, při kterých zemřeli dva lidé a více než padesát lidí se zranilo. Právě na Zelený čtvrtek odstartovala celorepubliková policejní akce, která potrvá až do Velikonočního pondělí. Posílené hlídky jsou na dálnicích i na silnicích nižších tříd.
7. 4. 2023|

Ochromený cestovní ruch vyhlíží podzimní prázdniny. Láká na zážitkové balíčky a nižší ceny

Podzimní prázdniny se blíží a více než polovina Čechů je chce strávit v tuzemsku. Před rokem čelil cestovní ruch tvrdému lockdownu, dopady cítí doteď. Čeští hosté v srpnu tvořili přes dvě třetiny klientely v tuzemských hotelech a penzionech – víc než v posledním roce před covidem. Restaurace jsou někdy i během oběda poloprázdné. I proto majitelé letos velmi nervózně vyhlížejí nadcházející podzimní volno.
18. 10. 2021|

Během prodlouženého víkendu vyhaslo na silnicích šestnáct životů. Nejhůře bylo v pátek a neděli

Velmi tragický byl prodloužený víkend na českých silnicích. Od pátku do pondělí zahynulo při dopravních nehodách šestnáct lidí. Nejtragičtějším dnem byl již pátek se šesti oběťmi, ale v neděli nebylo na cestách o mnoho bezpečněji – zemřelo dalších pět lidí. Za příčinu většiny smrtelných nehod považuje policie nepozornost a neopatrnost, tragickou roli sehrály i alkohol a drogy.
6. 7. 2020Aktualizováno6. 7. 2020, 21:21|

S prodlouženým víkendem posiluje doprava

České dráhy přidají od pátku do provozu desítky vozů navíc, celkem by měly kapacity posílit o 15 tisíc míst. Nejvíce ji navýší na linkách mezi Prahou a Moravou a na Slovensko. Posílení dopravy k prodlouženému víkendu plánují i další dopravci, například RegioJet nebo FlixBus.
24. 10. 2019|