TÉMA

Národní fond obnovy

Stát podpoří dostupné bydlení miliardami korun, chce rozhýbat trh

Vláda zahájila program dostupného bydlení a představila konkrétní parametry podpory výstavby cenově dostupného nájemního bydlení. V první fázi bude stát nabízet podporu ve výši osmi miliard korun ve formě zvýhodněných úvěrů na výstavbu bytů s nájmem nižším, než je tržní průměr. Projekt v pondělí představili premiér Petr Fiala, ministr financí Zbyněk Stanjura (oba ODS) a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš (Piráti). Ministerstvo financí (MF) zároveň spustilo cenovou mapu evidující výši nájemného v bytech podle katastrálního území.
27. 5. 2024Aktualizováno27. 5. 2024, 18:34|

Ministerstvo kultury podpoří kreativní průmysl speciálními vouchery

Ministerstvo kultury podpoří tvůrce takzvanými Kreativními vouchery v rámci Národního plánu obnovy. Speciální evropský dotační titul posílí českou kulturu bezmála pěti a půl miliardami korun, na vouchery půjde více než půl miliardy. Resort teď dokončuje přípravy.
10. 1. 2023|

Ministerstvo kultury chce podpořit českou televizní tvorbu i videohry

Česká republika by měla obdržet z Evropského fondu obnovy na pomoc ekonomikám zasažených koronavirovou krizí celkem 182 miliard korun. Téměř tři miliardy z toho by nyní rádo využilo ministerstvo kultury. To už také předložilo projekty. Mimo jiné chce vytvořit nový Fond audiovize – ten by znamenal revoluci ve financování audiovizuální a videoherní tvorby.
6. 12. 2020|