TÉMA

Lyže

Šumavě chybí peníze na běžkařské trasy

Na úpravu šumavských tras pro běžkaře chybí skoro milion korun. To je přibližně polovina potřebné částky. O náklady se vždy dělily obce a regionální agentura, která sháněla peníze od krajů i od soukromých firem. Generální sponzor ale letos chybí.
6. 12. 2020|

Na horských svazích přibývá úrazů. Lyžaři zapomínají na jednoduchá pravidla

Lyžaři o víkendu znovu zaplnili hory po celém Česku. Už několikátý týden v řadě jsou dobré sněhové podmínky, navíc pokračují jarní prázdniny. Na horách ale návštěvníky čekají i rizika. V některých místech by měli kvůli silnému větru vynechat hřebenové túry. V Krkonoších a Jeseníkách dál platí druhý stupeň lavinového nebezpečí – turisté by proto měli být opatrní na strmých svazích ve volné přírodě. Na sjezdovkách by zase měli více dbát na pravidla – narůstá totiž počet úrazů.
10. 2. 2019|

Běh, sjezd, lezení, střelba, sníh a mráz. Jesenický Winter Survival vytřídí nejtvrdší vojáky

Hned dvakrát se k historii obrací letošní ročník armádního přeboru Winter Survival. Pořadatelé chtějí připomenout jednak čtvrt století existence náročného novodobého závodu, jednak i výročí prvních mezinárodních armádních lyžařských závodů, které se uskutečnily v únoru 1924 v Železné Rudě. Závodníky i letos čekají náročné přesuny zasněženými Jeseníky, budou se muset vypořádat s vypětím fyzickým i psychickým.
29. 1. 2019|