TÉMA

Jezdectví

Obraz nevyčíslitelné hodnoty z Konopiště ozdobí výstavu při pařížské olympiádě

Francouzský barokní zámek ve Versailles bude během olympijských her hostit velkolepou výstavu o koních a jezdectví. Její hlavní tváří zvolili organizátoři obraz z českých sbírek ze zámku Konopiště – olejomalbu Jezdecký portrét dítěte ze sedmnáctého století. Právě v okolí sídla francouzských králů proběhnou během olympiády všechny jezdecké soutěže.
29. 6. 2024|
Doporučujeme

Lidé si poprvé osedlali koně jinde, než se předpokládalo, naznačil nález archeologů

Archeologové odhalili první známou kulturu, která využívala koně k jízdě. Poněkud překvapivě to nebylo ani na jednom z míst, která doposud byla s prvními „koňáky“ spojená.
13. 3. 2023|

Členství v jezdecké federaci zdražilo o stovky procent, někteří kritizují podivné hlasování

Někteří členové České jezdecké federace se bouří kvůli zvyšování příspěvků. Členům i rekreačním jezdcům nad patnáct let podražilo členství o čtyři sta procent. Část vedení upozorňuje, že k hlasování došlo za nestandardních podmínek. Federace sdružuje přes osmnáct tisíc členů.
30. 1. 2023|

Ukrajinští veteráni se léčí pomocí hipoterapie. Pomáhá jim lépe spát, míní odbornice

Na Ukrajině je podle tamních úřadů momentálně milion dvě stě tisíc veteránů. Po konci války by jejich počet mohl vzrůst na pět milionů. Řada z vojáků přišla v bojích k těžkým zraněním a momentálně se rehabilitují ve speciálních centrech. Součástí jejich terapie a léčby je v některých případech i jízda na koni.
26. 12. 2022Aktualizováno26. 12. 2022, 21:00|