TÉMA

Daňová úleva

Opozice chce znát výši státní podpory pro onsemi

Opozice vyzývá vládu, aby co nejdříve zveřejnila detaily podpory pro americkou firmu onsemi, která chce v Rožnově pod Radhoštěm rozšířit výrobu čipů. Má jít o největší zahraniční investici v historii České republiky. Státní pobídka má být v řádu miliard korun. Ministerstvo průmyslu a obchodu věří, že se peníze do státního rozpočtu vrátí.
20. 6. 2024|

Daňová sleva na manželku či manžela by mohla zůstat i v případě péče o těžce nemocného člena rodiny

Zrušení daňové slevy na nepracující manželku či manžela je jedna z úspor, s nimiž počítá vládní ozdravný balík. Uplatňovat by ji mohly už jen rodiny s dětmi do tří let. Resort práce a sociálních věcí se teď snaží prosadit ještě jednu výjimku. Úlevu by mohly mít i domácnosti, kde jeden z partnerů chodí do zaměstnání a druhý pečuje o těžce nemocného člena rodiny.
9. 8. 2023|

Fiala ve sněmovně: Válka na Ukrajině se dotkne nás všech, nesmíme se rozhádat

Do České republiky přišlo z Ukrajiny od zahájení ruské vojenské invaze zatím kolem tří set tisíc běženců, řekl ve sněmovně premiér Petr Fiala (ODS). Uvedl také, že chápe rozčarování nad rostoucími cenami energií, pohonných hmot nebo potravin. Za hlavního viníka označil ruského prezidenta Vladimira Putina. Šéfka poslanců ANO Alena Schillerová oznámila, že hnutí podpoří ohlášenou vládní žádost o prodloužení nouzového stavu. Budou ale chtít znát strategii pro dlouhodobější řešení krize.
22. 3. 2022Aktualizováno22. 3. 2022, 19:28|