TÉMA

Cvikov

Výjimečný trest za vraždu manželky pro muže z Českolipska platí, potvrdil soud

Za brutální vraždu své manželky půjde pětačtyřicetiletý muž z Českolipska na 27 let do vězení. Výjimečný trest mu v úterý potvrdil odvolací senát pražského vrchního soudu. Muž ženu v autě znehybnil paralyzérem, a pak ji polil benzinem a zapálil. U odvolacího jednání trval na své nevině.
25. 7. 2023Aktualizováno25. 7. 2023, 12:19|

Škodě hrozí přesun výroby elektromobilů Enyaq do Německa, varují odbory. Firma říká, že to neplánuje

Automobilce Škoda Auto hrozí, že se výroba elektromobilů Enyaq přesune ze závodu v Mladé Boleslavi do továrny mateřského koncernu Volkswagen (VW) v německém Cvikově. Deníku E15 to řekl předák odborů automobilky Jaroslav Povšík. Definitivní rozhodnutí podle něj zatím nepadlo, jasno má být na podzim, kdy se budou uzavírat plánovací jednání. Automobilka Škoda Auto na dotaz deníku uvedla, že přesun výroby enyaqů se neplánuje.
19. 7. 2023|

Muž dostal 27 let za vraždu manželky s fingovanou nehodou

Výjimečný trest 27 let vězení uložil ve středu soud v Liberci pětačtyřicetiletému muži za vraždu manželky. Jednačtyřicetiletá žena zemřela předloni u Cvikova na Českolipsku za zvlášť trýznivých okolností, po fingované dopravní nehodě uhořela v autě, uvedla obžaloba. Pozůstalým by měl muž zaplatit za nemajetkovou újmu přes 4,1 milionu korun s patnáctiprocentním úrokem do zaplacení a ministerstvu spravedlnosti 200 tisíc korun. Trest je souhrnný, Pavel N. byl potrestán i za maření úředního rozhodnutí, neboť řídil vozidlo v době zákazu řízení. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný se na místě odvolal. Na dotazy novinářů nereagoval.
19. 4. 2023Aktualizováno19. 4. 2023, 20:39|

Muž podle obžaloby maskoval vraždu manželky autonehodou. Hrozí mu výjimečný trest

Výjimečný trest 27 let vězení navrhla v úterý v závěrečné řeči u soudu v Liberci státní zástupkyně Petra Pazderková pro pětačtyřicetiletého muže. Podle obžaloby předloni u Cvikova na Českolipsku fingovanou dopravní nehodou a následným zapálením auta maskoval vraždu své manželky. Jednačtyřicetiletá žena zemřela zvlášť trýznivým způsobem. Státní zástupkyně uvedla, že ve prospěch obžalovaného nenalezla žádnou polehčující okolnost, vinu má za prokázanou.
11. 4. 2023|