TÉMA

Central European Media Enterprises

Investiční skupina PPF se stáhla z Ruska. Její aktiva koupili ruští investoři

Investiční skupina PPF a její společnost Home Credit dokončily prodej svého zbývajícího podílu 49,5 procenta v ruské Home Credit & Finance Bank (HCFB) včetně některých dceřiných společností. Znamená to odchod PPF a Skupiny Home Credit z ruského bankovního trhu. Plnou vlastnickou kontrolu nad HCFB převzala skupina individuálních investorů. PPF to oznámila ve středu v tiskové zprávě.
7. 9. 2022|

Vysílací rada musí šesti odvolaným radním vyplatit čtrnáct milionů korun, rozhodl soud

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) musí svým šesti bývalým členům vyplatit přes 14 milionů korun jako náhradu ušlé mzdy. Ve středu to pravomocně potvrdil soud, který zamítl odvolání vysílací rady. Radu v roce 2003 tehdejší premiér Vladimír Špidla podle soudu odvolal nezákonně. Přiznanou částku ještě výrazně navýší úroky z prodlení. Rada bude muset hradit i dalších zhruba 2,4 milionu, které muži vynaložili na soudní řízení.
14. 4. 2021Aktualizováno14. 4. 2021, 15:35|

Kellner byl nejbohatší Čech. Chtěl, aby se na PPF hledělo jako na firmu, která to někam dotáhla

Podnikatel a finančník Petr Kellner měl pověst nejbohatšího a jednoho z nejvlivnějších Čechů a také poněkud tajemného muže. Miliardář, který zemřel v sobotu 27. března při pádu vrtulníku na Aljašce ve věku 56 let, se na veřejnosti příliš neukazoval, s médii komunikoval jen zřídka. Každoročně i proto budila velkou pozornost výroční zpráva jeho skupiny PPF, ve které Kellner zveřejňoval svou – jinak vzácně publikovanou – aktuální fotografii, ale také představoval vlastní pohled na svět byznysu i společnosti. Naposledy vyšla loni v červenci. Řízením veškerých aktivit ve skupině PPF byl nyní pověřen Ladislav Bartoníček.
29. 3. 2021Aktualizováno29. 3. 2021, 19:46|

Petr Kellner zemřel při havárii vrtulníku

Během výletu za adrenalinovým lyžováním zemřel při nehodě vrtulníku na Aljašce nejbohatší Čech Petr Kellner, informoval list The New York Times. Zprávu v pondělí potvrdila mluvčí skupiny PPF Jitka Tkadlecová, v jejímž čele Kellner stál. Pád stroje nepřežili další čtyři lidé. Tragická událost se stala v sobotu. Řízením veškerých aktivit ve skupině PPF byl místo Kellnera v pondělí pověřen jeden z jejích akcionářů Ladislav Bartoníček.
29. 3. 2021Aktualizováno29. 3. 2021, 17:14|

Kočner i Rusko dostanou 19 let vězení, rozhodl slovenský soud

Slovenský Nejvyšší soud v úterý potvrdil shodné tresty 19 let vězení pro exministra hospodářství Pavola Ruska a podnikatele Mariana Kočnera v kauze padělání směnek. Zamítl tak odvolání obhajoby i prokurátora proti loňskému verdiktu soudu první instance. Vůči rozhodnutí Nejvyššího soudu se nelze odvolat.
12. 1. 2021Aktualizováno12. 1. 2021, 20:31|

Obžalovaný slovenský exministr Rusko jde do vazby poté, co nepřišel k soudu v případu padělání směnek

Soud na Slovensku poslal do vazby obžalovaného exministra hospodářství Pavola Ruska, který se v úterý v kauze falšování směnek nedostavil k odvolacímu soudu a kterého policie následně zatkla. Oznámil to prokurátor Ján Šanta, jenž Ruskovo vazební stíhání navrhl. Ve zmíněném případu soud první instance Ruskovi a podnikateli Marianu Kočnerovi v únoru vyměřil shodný trest 19 let vězení.
16. 12. 2020Aktualizováno16. 12. 2020, 14:28|

PPF dokončila převzetí CME, generálním ředitelem bude Didier Stoessel

Skupina PPF prostřednictvím dceřiných firem dokončila akvizici společnosti Central European Media Enterprises (CME). PPF nyní plně majetkově kontroluje aktivity CME v Česku, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku, uvedla skupina v tiskové zprávě. V Česku tak PPF ovládla televizní skupinu Nova, ve které už držela podíl do roku 2004, kdy ho prodala právě CME.
13. 10. 2020|

Skupina PPF může převzít majitele televize Nova. Evropská komise s tím souhlasila

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera může převzít mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), která ovládá i tuzemskou televizi Nova. Oznámila to v úterý Evropská komise.
6. 10. 2020|

Akcionáři mediální společnosti CME schválili prodej skupiny firmě PPF

Akcionáři mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) na valné hromadě schválili nabídku na převzetí CME skupinou PPF miliardáře Petra Kellnera. Vyplývá to z oznámení zveřejněného na internetových stránkách CME. Hodnota transakce činí asi 2,1 miliardy dolarů (více než 48 miliard korun). Součástí CME jsou televizní stanice v pěti zemích střední a východní Evropy včetně české skupiny Nova.
27. 2. 2020|

Má nepravdivé informace, brání se Kellnerova PPF kritice amerického senátora Rubia

Americký republikánský senátor Marco Rubio chce, aby vláda prezidenta Spojených států Donalda Trumpa prověřila bezpečnostní dopady prodeje firmy Central European Media Enterprises (CME) společnosti PPF českého miliardáře Petra Kellnera. Důvodem jsou vazby PPF na Čínu, informovala agentura Reuters. Americký telekomunikační gigant AT&T, který v CME drží většinový podíl, Rubiovu žádost zatím nekomentoval. Skupina PPF se vůči Rubiovi ohradila. O návrhu prodeje CME do rukou PPF budou ve čtvrtek na mimořádné valné hromadě hlasovat akcionáři mediální společnosti CME.
26. 2. 2020Aktualizováno27. 2. 2020, 08:44|

CME se zrodila ve vůni parfémů, později byla parťákem Batmana

Pokud krok nezamítnou akcionáři nebo Evropská komise, mediální a telekomunikační společnost CME, vlastník televize Nova, se přesune do skupiny PPF Petra Kellnera. Firma s bezmála třicetiletou historií pomáhala formovat středoevropskou televizní produkci a v minulosti ji vlastnili významní hráči telekomunikačního světa.
10. 11. 2019|
Události komentáře

Chceme zachovat vyváženou televizi, ujišťuje o akvizici TV Nova Mlynář z PPF

Nejbohatší Čech Petr Kellner se stal novým majitelem televize Nova. Jak to změní zdejší mediální prostředí? A jde nejbohatšímu Čechovi skutečně jen o byznys, jak říká, nebo chce rozšiřovat i svůj vliv? O tom vedla Marcela Augustová v Událostech, komentářích rozhovor s ředitelem pro vztahy s veřejným sektorem skupiny PPF Vladimírem Mlynářem a generálním ředitelem CME Michaelem del Ninem.
30. 10. 2019|

CME po oznámení o převzetí skupinou PPF ztrácí i na pražské burze

Cenné papíry mediální společnosti CME v úterý dopoledne na pražské burze ztrácely kolem šesti procent, cena jedné akcie tak proti pátečnímu závěru klesla na zhruba 101 korun. Po nedělní zprávě, že firmu převezme finanční skupina PPF, tak trh následuje vývoj akcií na americké burze Nasdaq. V Praze se v pondělí kvůli svátku neobchodovalo, analytici v úterý podobný vývoj očekávali.
29. 10. 2019Aktualizováno29. 10. 2019, 14:27|

Kellner se stane televizním králem, píše deník Handelsblatt. Experti varují před politickým vlivem

Nejbohatší Čech Petr Kellner se podle německého listu Handelsblatt díky převzetí mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) stane „televizním králem východní Evropy“. Handelsblatt v pondělí rovněž upozornil, že Kellner touto akvizicí posiluje svůj politický vliv. PPF však takové úvahy odmítá. Mediálnímu obchodu desetiletí a jeho možným důsledkům se věnoval pořad Newsroom ČT24.
28. 10. 2019Aktualizováno28. 10. 2019, 15:24|

Kellnerova PPF podepsala smlouvu o převzetí mediální společnosti CME, pod kterou spadá i TV Nova

Skupina PPF prostřednictvím dceřiných společností podepsala dohodu se společností Central European Media Enterprises (CME) o jejím plném převzetí. Podmínkou dokončení transakce je získání souhlasu akcionářů společnosti CME, Evropské komise a národních regulátorů v některých ze zemí, kde CME působí. CME provozuje televizní stanice v Bulharsku, Rumunsku, na Slovensku, ve Slovinsku a v Česku, kde vlastní například TV Nova.
27. 10. 2019|

Kellnerova skupina PPF je blízko koupě televize Markíza, uvedl Denník N

Investiční skupina PPF nejbohatšího českého podnikatele Petra Kellnera je blízko k nákupu přední slovenské televize Markíza, která patří do mezinárodní skupiny CME (stejně jako česká Nova). S odvoláním na nejmenované zdroje to v úterý napsal slovenský list Denník N.
9. 7. 2019|