TÉMA

Sociální pracovníci

Sociální pracovníci v justici se stávají běžnou praxí, vláda je chce u každého okresního soudu

Ohroženým dětem, seniorům, lidem s handicapem nebo duševní poruchou stále častěji pomáhají sociální pracovníci v justici. Čtyřletý pilotní projekt ukázal, že jsou užiteční nejen pro zmíněné zranitelné skupiny, ale i pro samotné soudce. Nyní se stávají běžnou praxí.
8. 12. 2023|

Země Visegrádu by měly uvažovat o povinném očkování proti covidu, řekl na summitu Zeman

Země Visegrádu by měly podle prezidenta Miloše Zemana uvažovat o povinném očkování proti covidu-19. Zdá se, že je to jediná cesta z krize, řekl na summitu V4 Zeman, který se kvůli pozitivnímu testu na koronavirus účastnil setkání on-line. Prezidenti zemí V4 vyzvali své spoluobčany k očkování ve společném prohlášení. Kromě toho nabídli pomoc Polsku kvůli krizi na hranici s Běloruskem.
29. 11. 2021Aktualizováno29. 11. 2021, 20:23|

V pondělí přibylo více než 14 tisíc nakažených. Nemocnice v Kyjově vyhlásila stav postižení

V pondělí v Česku přibylo 14 480 potvrzených případů onemocnění covid-19. Je to dosud nejvyšší pondělní přírůstek. Před týdnem bylo skoro o tři tisíce nově nakažených méně. Vládní rada pro zdravotní rizika v úterý podpořila povinné očkování lidí nad 60 let. Do českých nemocnic míří další vojáci, například do Jihlavy, Havlíčkova Brodu, Teplic nebo Ústí nad Labem. Nemocnice v Kyjově dokonce vyhlásila stav postižení, kapacita ARO je podle vedení téměř vyčerpaná. S rostoucím počtem nakažených přibývá také výjezdů záchranářů, na jihu Moravy zvažují proto traumatologický plán.
23. 11. 2021Aktualizováno23. 11. 2021, 19:08|

Do akce Milostivé léto se už zapojily tisíce lidí, dlužníkům pomáhají i dárci

Už tisíce zájemců se přihlásily k takzvanému Milostivému létu, tedy možnosti zbavit se některých exekucí. Pro dlužníky je potřeba zaplatit původní částku plus poplatek 908 korun, penále bude odpuštěno a exekuce zastavena. Týká se to zejména pohledávek vůči státu, samosprávám a jejich organizacím.
14. 11. 2021|