TÉMA

Kroužky

Policie stíhá skupinu lidí obviněných, že pomocí zájmových kroužků zneužívali děti

Policie obvinila skupinu lidí, která podle kriminalistů zneužívala děti, pro které pořádala kroužky. Upozornil na to web iROZHLAS.cz. Podle policistů si členové skupiny na internetu vyměňovali zkušenosti a rady, jak se přes kroužky nebo spolky dostat k dětem. Detaily o případu ale nechce policie zatím zveřejnit. Obviněným hrozí až dvanáct let vězení.
11. 9. 2023Aktualizováno11. 9. 2023, 14:13|

Zájem o kroužky na příští školní rok je vyšší než obvykle. Část už má naplněnou kapacitu

Domy dětí a mládeže zaznamenaly velký zájem o dětské kroužky, které startují od září. Především ve velkých městech se některé zaplnily už na začátku prázdnin. Děti, které brzký zápis promeškaly, se tak musí zapisovat jako náhradníci. U části kroužků musejí rodiče počítat se zdražením, a to přibližně o deset procent. České televizi to potvrdily oslovené domy dětí a mládeže (DDM) a střediska volného času (SVČ).
15. 7. 2023|

Penál, pastelky i jídelna. Rodičům školáků letos vzrostou výdaje

Rodiče žáků si letos připlatí za nákup školních potřeb, některé položky oproti loňsku zdražily o deset procent. Víc zaplatí strávníci také v některých jídelnách. S rostoucími náklady na energie se potýkají také zřizovatelé kroužků, například v Praze jim ale s výdaji pomůže magistrát. Rodiče mohou kvůli rostoucím cenám zažádat o příspěvky sociální podpory.
26. 8. 2022|

Výbava pro prvňáčka vyjde na více než šest tisíc korun, zdražují aktovky i psací potřeby

Nástup dětí do první třídy se domácnostem prodraží. Za kompletní vybavení budoucího školáka rodiče zaplatí v průměru 6500 korun. Jak zjistila ČT, letos je kvůli zdražujícím energiím i velkoobchodním cenám papíru výbava vyjde o dvě stě korun dráž. Vůbec nejvíc se podle oslovených prodejců inflace projevuje na cenách aktovek nebo papírenského zboží. Za starší děti pak domácnosti před začátkem školního roku utratí kolem dvou tisíc korun.
7. 8. 2022|

Zahájení školního roku pro ně nebylo snadné. Situace rodičů samoživitelů se zhoršuje

Dvě třetiny rodičů samoživitelů kvůli nedostatku peněz nestihly připravit děti do školy, vyplynulo z průzkumu Asociace neúplných rodin. Nemají třeba pomůcky nebo zaplacené kroužky. Přibylo také žádostí o mimořádnou dávku od úřadu práce.
18. 10. 2021|

U neměnných kolektivů nebudou v kroužcích nutné testy na covid-19

Žáci a studenti se nebudou od čtvrtka 30. září kvůli návštěvám zájmových kroužků muset prokazovat bezinfekčností, pokud budou z jedné školy nebo neměnného kolektivu. V rámci úpravy mimořádného opatření proti šíření covidu-19 to schválila vláda, oznámil po jednání ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).
27. 9. 2021Aktualizováno27. 9. 2021, 19:23|

V neděli přibylo 250 lidí s potvrzenou nákazou covidem. Při příznacích virózy je podle lékaře vhodné jít na test

I v neděli odhalily testy více lidí nakažených covidem-19 než o týden dříve – třetí den v řadě. Bylo jich 250 oproti 184 z minulé neděle. Po předchozím poklesu mírně stoupl po neděli i počet lidí nakažených covidem, kteří jsou v nemocnicích, množství pacientů v těžkém stavu ale zůstává nízké. Nákaza je nejvíce rozšířena v Praze a jejím okolí a také ve Slezsku.
27. 9. 2021Aktualizováno27. 9. 2021, 17:28|

Vynechání jídla nebo spánku a další příznaky. Během pandemie přibylo dospívajících, kteří nadměrně používali internet

Během pandemie se v Česku zvýšil počet dospívajících, kteří nadměrně používali internet, zjistili vědci z výzkumného týmu IRTIS Masarykovy univerzity. Pandemie covidu-19 značně omezila možnosti mladistvých ve vzdělávání i trávení volného času. České školy navíc byly oproti ostatním evropským zemím déle zavřené.
24. 9. 2021|