TÉMA

SNK

Kvůli opravám mostů v Ústí nad Labem bude odkloněná doprava, lidé z dotčených obcí volají po jiné trase objížďky

Ústí nad Labem a okolí se připravují na uzávěru dvou klíčových mostů – silničního Benešova přes Labe a železničního na hlavním tahu do Děčína. Doprava bude kvůli tomu vedená objížďkou přes malé obce v okolí. Jejich obyvatelům se to ale nelíbí a chtějí, aby silničáři náhradní trasu změnili.
23. 2. 2024|

Kriminalisté obvinili bývalého starostu obce Milý ze zpronevěry

Kriminalisté obvinili bývalého starostu obce Milý na Rakovnicku ze zpronevěry několika milionů korun z obecní kasy a dalších trestných činů. Hrozí mu až deset let vězení. O stíhání exstarosty informovala policejní mluvčí Michaela Richterová. Jméno neuvedla. Server iDNES už dříve napsal, že jde o Zdeňka Kvasničku (SNK).
30. 10. 2023|

V Dobrušce se čtvrt století nestavělo. Díky iniciativě místního seniora teď vzniklo 52 bytů

V Dobrušce na Rychnovsku mají novou ulici generála Štandery a v ní 52 nových družstevních bytů. Projekt v hodnotě dvě stě milionů korun bez dotací inicioval a vedl senior Karel Joukl, který je předsedou tamních družstevníků. V Dobrušce se přitom za posledních 25 let žádný byt nepostavil. Na všechny zájemce o bydlení se však nedostalo.
28. 4. 2023|

Jednání o koalici v Karlovarském kraji uvázla, hnutí Místní chce do opozice

Jednání o sestavení krajské koalice v Karlovarském kraji uvázla na mrtvém bodu. Místní – Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj měst a obcí v úterý oznámili, že půjdou do opozice. Zdůvodnili to tím, že nechtějí být nástrojem politikaření velkých stran. Bez jejich hlasů v zastupitelstvu ale nemůže ani ANO s ODS, ani STAN s Piráty a Volbou pro Karlovarský kraj (VOK) sestavit koalici.
6. 10. 2020|

Zvenku na lanech, vevnitř po schodišti. Štramberskou trúbu opravují dělníci

Dělníci na Štramberské trúbě opravují kulatinu hradu, vyměňují staré dřevěné trámy nebo elektroinstalaci. Ukončení oprav je plánováno do konce listopadu. Už příští týden se ale práce přeruší. Trúba se tak na letní sezonu opět otevře turistům.
11. 6. 2020|

Šumava se chvěje. Zatímco místní vnímají jen zvuk, vědci tam zřídili měřicí stanici

Na Šumavě zaznamenali vědci od začátku roku už několik otřesů. Svou silou sice byly na hranici mikrozemětřesení a nezpůsobily žádné škody, vědce přesto zajímají. Seismická aktivita na Šumavě je totiž novinkou.
25. 2. 2020|