TÉMA

Čech

Odvolací soud potvrdil 20 let vězení pro Čecha, který bojoval po boku Rusů proti Ukrajině

Odvolací soud ve středu potvrdil jedenačtyřicetiletému Pavlu Botkovi, který se v jednotkách Ruskem ovládaných bojovníků zapojil do bojů na východě Ukrajiny, dvacetiletý trest vězení. Zamítl jeho odvolání a uznal ho vinným z teroristického útoku a účasti na teroristické skupině. Muž byl souzen jako uprchlý.
25. 5. 2022|

V neoznačeném hrobě u Kyjeva našli tělo českého občana. Působil jako dobrovolník

Policie Kyjevské oblasti uvedla, že u Makarivu objevila neoznačené hroby s těly tří zastřelených mužů. Jeden z nich u sebe měl dokumenty, ze kterých podle policie plyne, že šlo o českého občana, napsala Ukrajinska pravda. Řidič kamionu odjel do země po začátku invaze pomáhat jako dobrovolník, rodině se několik měsíců neozval. Podle ministerstva zahraničí jde o první podobný případ.
17. 5. 2022Aktualizováno17. 5. 2022, 20:10|

Čech jde na Slovensku před soud za útok na policistu během nouzového stavu, hrozí mu vysoký trest

Jednatřicetiletý Čech je na Slovensku obžalován z útoku na veřejného činitele. Potvrdil to prokurátor Krajské prokuratury v Bratislavě Matej Izakovič. Muž z České republiky spolu s mužem ze Slovenska podle policejního obvinění házel po policistech kameny a dlažební kostky. K útoku mělo dojít během říjnové demonstrace proti koronavirovým opatřením v centru Bratislavy. O vazbě pro Čecha (Pavla R.) má Okresní soud v Bratislavě rozhodovat 3. února.
27. 1. 2021Aktualizováno28. 1. 2021, 11:01|

Koronavirus se u Čecha ve Vietnamu zatím nepotvrdil. Dva studenti žádají evakuaci z Wu-chanu

Ve vietnamském městě Danang byl kvůli novému koronaviru z preventivních důvodů hospitalizován Čech. Nákaza se u něj ale zatím nepotvrdila, uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Na pražském letišti se plošné kontroly cestujících zatím nechystají, probíhá pouze cílený screening. Na pondělí svolal premiér Andrej Babiš (ANO) Bezpečnostní radu státu.
26. 1. 2020Aktualizováno26. 1. 2020, 16:23|