TÉMA

Balíky

Pošta investovala do automatického zakladače. Má urychlit doručení balíků ze zahraničí

Doručení balíků ze zahraničí přes Českou poštu by do budoucna mělo zrychlit. Ta posiluje třídírnu pro mezinárodní balíky v pražských Štěrboholích o novou technologii, která má navýšit kapacitu a zlepšit efektivitu práce. Dopravce tak reaguje mimo jiné na negativní zkušenosti části zákazníků, podle kterých nyní trvá doručení balíku i několik měsíců.
6. 6. 2022|

Některé vánoční dárky stále nedorazily k příjemcům. Doručovatelům situaci komplikují nová celní pravidla

Ani měsíc a půl po Vánocích nejsou doručené všechny balíky s dodáním do Štědrého dne. Jde o zásilky ze třetích zemí, které od loňska procházejí novým celním řízením. Česká pošta přiznává, že část z nich nestíhá doručovat v termínu. Přijala proto nová opatření.
5. 2. 2022|

Balíků na poště je před Vánoci o dvě stě procent víc, denně kolem 750 tisíc

V současné předvánoční špičce se počet balíků na pobočkách České pošty pohybuje kolem 750 tisíc denně. V porovnání se zbytkem roku je to až o dvě stě procent víc. Extrémní počet zpracovaných zásilek hlásí i další doručovací služby. E-shopům zároveň rostou tržby, v tomto týdnu už dvakrát přesáhly miliardu korun.
16. 12. 2021Aktualizováno16. 12. 2021, 20:08|

Pro balíky ze zemí mimo EU platí nová pravidla, zákazníci o nich často nedodávají údaje

Už skoro dva a půl měsíce platí nová celní pravidla pro malé zásilky ze zemí mimo Evropskou unii. Od října se na ně vztahuje povinnost platit DPH. Zákazníci zahraničních e-shopů tak musí vyplňovat celní prohlášení. Ne všichni ale reagují na výzvy pošty, aby údaje dodali.
12. 12. 2021|

Pohonné hmoty dál zdražují, firmy zvyšují ceny výrobků i služeb až o desítky procent

Cena benzinu v průměru přeskočila sedmatřicet korun za litr, nafta šestatřicet. To zvyšuje tlak na domácnosti i firmy. Ceny se přitom odvíjejí od situace na světových trzích, které reagují na nedostatek suroviny. Analytici očekávají, že se situace zlepší zřejmě až v příštím roce. Pohonné hmoty tak ještě pár týdnů zřejmě zdražovat budou.
15. 11. 2021|

Šest týdnů do Vánoc: Zásilkové služby hlásí statisíce balíků týdně navíc a hledají brigádníky

Zásilkové služby už pocítily předvánoční nákupy. Za poslední dva týdny stoupl počet přepravovaných balíků řádově o statisíce, firmy shání také brigádníky. České televizi to potvrdily čtyři oslovené společnosti. Zvýšený zájem souvisí s blížícími se Vánocemi, ale i s přechodem kamenných obchodů do online prostředí.
14. 11. 2021|

Česká pošta mění s prvním říjnem otevírací dobu 1253 poboček

Česká pošta s prvním říjnovým dnem mění otevírací dobu na 1253 pobočkách z celkových 3200. Změna se bude týkat převážně menších pošt ve městech. Pošty budou mít dva dny v týdnu otevřeno od 10:00 do 18:00 a tři dny od 08:00 do 16:00 hodin. Pošta změny zavádí po zkušenostech z koronavirové krize. Doteď byla provozní doba pošt nejednotná, každá pobočka ji měla jinak. Na 265 poštách se hodiny pro veřejnost upravovaly už od 1. září.
1. 10. 2020Aktualizováno1. 10. 2020, 19:15|

Česká pošta to rozbalí. Proti konkurenční Zásilkovně či PPL nasadí síť Balíkoven

Česká pošta chce zvýšit počet doručovaných balíků z loňských 44 milionů na 60 milionů v roce 2022. Rozšíří proto letos svou službu expresního výdeje Balíkovna ze 450 na 1500 míst, uvedli zástupci společnosti. V Česku je podle internetového srovnávače Heureka 25 tisíc výdejních míst, jedním z největších hráčů na trhu je Zásilkovna s 2800 místy.
5. 2. 2020|

Pošta i ostatní doručovatelé se horečně chystají na předvánoční nápor. Vydělají na tom brigádníci

Do Vánoc zbývají dva měsíce, pro přepravní společnosti ale velký nápor začíná už v listopadu. Největší doručovatelé letos očekávají oproti zbytku roku až dvojnásobné množství balíků, a tak už teď nabírají lidi, aby se provoz zvládl. Na trhu práce je ale situace napjatá, a tak si brigádníci výrazně polepší.
23. 10. 2019|