TÉMA

Klára Melíšková

Dům v lukách skrývá příběh o vysídlení, točí ho rakouská režisérka

Rakouská režisérka Tereza Kotyk natáčí na jižní Moravě rakousko-český koprodukční film Dům v lukách. Pokouší se v něm vypořádat s traumatem, které někdejším obyvatelům způsobilo násilné vysídlení po druhé světové válce a které se podepisuje i na dalších generacích.
26. 5. 2023|

Ucpanej systém míří do kin. V Dejvickém divadle ale po dvanácti letech končí

Končí nejúspěšnější inscenace Dejvického divadla, která je dlouhodobě beznadějně vyprodaná. Představení Ucpanej systém bude mít derniéru 19. dubna, aby ale mohli naposledy vidět inscenaci i ti, na které se vstupenky dodnes nedostaly, bude v přímém přenosu promítaná ve 119 českých kinech.
14. 4. 2023|

Český lev ocenil historický snímek Il Boemo, nejlepšími herci jsou Kern a Melíšková

Nejlepším filmem roku 2022 podle Českého lva je historické drama Il Boemo režiséra Petra Václava. Herecké ceny za hlavní role si odnesli Michal Kern a Klára Melíšková. Z počinů odvysílaných mimo plátna kin uspěly minisérie Podezření a krimiseriál Devadesátky, oba určené divákům České televize. Výroční ocenění Český lev organizované Českou filmovou a televizní akademií (ČFTA) se letos udělovalo potřicáté.
14. 2. 2023Aktualizováno4. 3. 2023, 22:58|

„Nepoznám, kdy mluví vážně.“ Krobot zařídil Pavlu Šimčíkovi Velkou premiéru

Režisér a scenárista Miroslav Krobot představuje v traileru svůj třetí celovečerní film. Scénář napsal opět v tandemu s olomouckým psychologem Lubomírem Smékalem, na Olomoucku se komedie také točila. Hlavní role obsadil Krobot Pavlem Šimčíkem a Ivou Janžurovou.
3. 6. 2022|

Nemáte problém ji odsoudit, říká Klára Melíšková o další roli „nepříjemné paní“

Na festivalu Berlinale, který do 20. února pokračuje v hlavním německém městě, se promítá i minisérie Podezření natočená pro Českou televizi. Příběh inspirovaný kauzami obviněných zdravotních sester je vůbec prvním zástupcem nejen Česka, ale i celé střední a východní Evropy v sekci Berlinale Series. Uvést ho na německou přehlídku odjela i představitelka hlavní role Klára Melíšková, která o Podezření mluvila rovněž jako host Interview ČT24.
14. 2. 2022|

Tip z iVysílání: S Kotkem, Melíškovou či Majerem je jako s Vlastníky nemožná domluva

Snímek Vlastníci má být „komedií pro ty, co to nezažili, a drama pro ty, kteří tím žijí“. Jako svůj filmový debut ho natočil už prosazený divadelník Jiří Havelka. Na komorním prostoru jedné domovní schůze nastínil obraz současné společnosti, která má problémy se domluvit. Film oceněný Českým lvem i Cenami české filmové kritiky si lze pustit do 16. ledna v iVysílání.
7. 1. 2021|

Rapl, Ďáblova lest i Četníci z Luhačovic. Pátrejte v iVysílání po krimi seriálech

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24. V aktuálním výběru vrchovatě nakládáme všem, kteří rádi u televize rozlousknou nějaký ten zapeklitý kriminální případ.
11. 4. 2020|

České lvy vyzobalo Nabarvené ptáče, herce si rozdělili Vlastníci a Staříci

Český lev, výroční ocenění České filmové a televizní akademie (ČFTA), opět vybral nejlepší filmové i televizní počiny a tvůrce předchozího roku. Za nejlepší snímek označil Nabarvené ptáče. Černobílé drama Václava Marhoula získalo osm sošek. Herecká ocenění si odnáší Staříci spolu s Vlastníky, jejichž tvůrce Jiří Havelka přidal ještě Lva za scénář. Jednu cenu, za hudbu, si vysloužila i pohádka Hodinářův učeň. V televizních kategoriích zvítězily počiny České televize: Most! a Vodník.
20. 2. 2020Aktualizováno7. 3. 2020, 22:20|

Idealistka Ramba, drbna Havlová i stará struktura Lábus. Schůze Vlastníků je pěkná společnost

Žijí spolu v jednom domě, dohodnout se ale nedokážou. Od 21. listopadu se společenstvo vlastníků bytových jednotek schází i v kinech, s podtitulem „komedie pro ty, co to nezažili, a drama pro ty, kteří tím žijí“. Tragikomický snímek Vlastníci je filmovým režijním debutem Jiřího Havelky, který je také autorem scénáře.
22. 11. 2019|

„Tohle by mělo být v zápisu.“ Vlastníci si odhlasovali trailer

Celovečerní debut režiséra a scenáristy Jiřího Havelky má být komedií pro ty, kdo to nezažili, a dramatem pro ty, kdo tím žijí. Snímek Vlastníci totiž vypráví o schůzi majitelů bytových jednotek. V kinech se sejdou 21. listopadu, nahlédnout do sousedského jednání ale nechává už první trailer.
12. 9. 2019|

„Pět nominací je fantastický úspěch.“ Dabing Street a Dukla 61 představily českou tvorbu v Monte Carlu

Po pěti letech získala tvorba České televize nominace na prestižním televizním filmovém festivalu v Monte Carlu. Tři šance na Zlatou Nymfu měl komediální seriál Dabing Street, další dvě pak televizní snímek Dukla 61. Čeští tvůrci sice nakonec z Monaka žádnou cenu nevezou, přesto už samotnou účast hodnotí jako obrovský úspěch.
19. 6. 2019|

Uhrančivý Vodník předznamenal finále. Poslední případ detektivů od Nejsvětější trojice je tu

Příští neděli nabídne Česká televize první díl poslední minisérie s detektivy od Nejsvětější Trojice nazvanou Živé terče. Vyšetřovatelé olomoucké kriminální policie se vydají po stopě sériového zabijáka, jehož vražedným nástrojem je kuše. Závěrečný příběh, stejně jako první a třetí sérii, režíroval Jan Hřebejk.
23. 4. 2019|

Dejvické divadlo se vypořádává s Přízraky

Navzdory titulu nedávno skončeného komediálního seriálu nedošlo ke zkáze Dejvického divadla. Pražská scéna naopak přidala na repertoár další novinku: adaptaci hry Přízraky od Henrika Ibsena. Kostlivci ve skříni vypadávají na Kláru Melíškovou, Martina Myšičku a Vladimíra Polívku v hlavních rolích.
16. 4. 2019|

A zelený mužík zatleskal... ČT uvede detektivní baladu Vodník

Vražda dítěte, k níž došlo před čtvrtstoletím, se zvláštním způsobem překrývá s dějem Erbenovy balady. Hororově ponurá minisérie Vodník je novým případem Detektivů od Nejsvětější Trojice. Případ s řadou nesrovnalostí budou od 31. března řešit po tři večery na ČT1.
31. 3. 2019|
Události komentáře

„Sami nevíme, jestli je to mystifikace.“ Seriál Most! na obrazovkách ČT vystřídá Zkáza Dejvického divadla

Populární seriál Most! vystřídá od pondělí na ČT1 jiná série – Zkáza Dejvického divadla. Děj se točí kolem toho, jak herci poté, co nedostali od magistrátu grant, musí sehnat peníze na další fungování divadla sami. Protagonisté nového seriálu – a zároveň herci Dejvického divadla – Lenka Krobotová, Martha Issová, Martin Myšička a Pavel Šimčík v něm hrají sami sebe. Okolnosti vzniku seriálu i to, zda jde o mystifikaci, či realitu, popsali v pátečních Událostech, komentářích v rozhovoru s Danielou Písařovicovou.
2. 3. 2019|

Pojďme se domluvit jako lidi. Havlová, Voříšková i Lábus natáčí na schůzi Vlastníků

Najít společnou řeč je někdy těžké, tím spíš, když je člověk součástí společenství vlastníků bytových jednotek. Právě na jedné takové vyhrocené schůzi se odehrává filmový debut divadelního režiséra a scenáristy Jiřího Havelky Vlastníci, který vzniká v koprodukci České televize. V jednom domě se sešli Tereza Voříšková, Kryštof Hádek, Ladislav Trojan nebo Dagmar Havlová, která se touto rolí po čase opět vrací na filmové plátno.
24. 1. 2019|