TÉMA

Mistrovství světa

Během hokejového šampionátu bude přísný bezpečnostní režim, řekl Vondrášek

Policie připravuje rozsáhlá bezpečnostní opatření, řekl na pondělní tiskové konferenci v souvislosti se šampionátem v ledním hokeji konaným v Česku policejní prezident Martin Vondrášek. Organizátoři květnového mistrovství světa (MS) na brífinku hovořili o nadcházející spolupráci s policií, hasiči, Národním úřadem pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB) a celní správou. Vondrášek také zmínil, že policie zatím nemá signály o konkrétních bezpečnostních hrozbách pro tento šampionát. Předpokládá, že hlavním úkolem pro policisty bude zajištění plynulé dopravy.
8. 4. 2024Aktualizováno8. 4. 2024, 13:33|

V Novém Městě na Moravě začalo biatlonové mistrovství. Očekává až 200 tisíc návštěvníků

V Novém Městě na Moravě začalo večer mistrovství světa v biatlonu. Organizátoři předpokládají, že do města s deseti tisíci stálými obyvateli dorazí do 18. února – kdy šampionát skončí – až 200 tisíc sportovních fanoušků. Kvůli dopravnímu náporu jsou uzavřené některé silnice, na příliv návštěvníků se chystají i ubytovatelé nebo policisté.
6. 2. 2024Aktualizováno6. 2. 2024, 13:55|

Souboj USA a Íránu na fotbalovém hřišti provázelo napětí. Teherán hrozil mučením

Na fotbalovém hřišti se v úterý setkali diplomatičtí nepřátelé USA a Írán, Spojené státy zvítězily 1:0. Atmosféra před utkáním byla zjitřená. Íránský režim podle CNN vyhrožoval rodinám reprezentantů vězením a mučením, pokud se hráči „nezachovají správně“. Kapitán národního týmu Ehsán Hadžsáfí se ještě před šampionátem vyslovil za podporu protirežimních demonstrací a celý tým před prvním zápasem nezpíval státní hymnu. Na začátku zápasu s USA ale hráči hymnu zpívali, napsal na Twitteru novinář Jerusalem Post Tzvi Joffre.
29. 11. 2022Aktualizováno29. 11. 2022, 23:09|

Liberec odmítá hledat viníky pokuty v souvislosti s lyžařským mistrovstvím světa

Liberec nebude na svém úřadě hledat viníky a vymáhat po nich náhradu škody kvůli sedmnáctimilionové pokutě, kterou město letos doplatilo státu v souvislosti s lyžařským světovým šampionátem. Liberec mistrovství pořádal v roce 2009. Sankci mu finanční úřad vyměřil za různá pochybení u staveb, které stát podpořil dotací. Podle primátora Jaroslava Zámečníka (Starostové pro Liberecký kraj) by hledání osob, které jsou odpovědné za škodu vzniklou zaplacením odvodu státu, po tak dlouhé době od šampionátu nebylo efektivní.
23. 11. 2022|

Katar se chystá na fotbalové mistrovství. Slibuje otevřenost, ale ne tak docela

V Kataru vrcholí přípravy na mistrovství světa ve fotbale. V uplynulých týdnech se objevily další zprávy o špatných podmínkách, ve kterých v zemi žijí, pracují a umírají zahraniční dělníci. Vedení země kritiku odmítá. Kontroverzní šampionát startuje 20. listopadu a potrvá do 18. prosince.
31. 10. 2022|

Katar se chystá na fotbalové mistrovství. Stavební dělníci umírají horkem, v poušti roste zelený trávník

Pořadatelé listopadového fotbalového mistrovství světa v Kataru čelí kritice kvůli podmínkám stavebních dělníků z chudších zemí, kteří umírají na následky těžké práce v celodenním horku. Nuzné podmínky pracovníků vyznívají o to tristněji, že nesrovnatelnou péči věnuje bohatá pouštní země pěstovanému fotbalovému trávníku. Ochlazuje ho studeným vzduchem a zavlažuje odsolenou mořskou vodou.
22. 2. 2022|

Burácení motorek rozeznělo Masarykův okruh. Diváci ale rachotu letos nenaslouchají

Závodníci na silničních motocyklech se rozjeli po Masarykově okruhu v rámci letošní Velké ceny. Tribuny ale zůstávají prázdné kvůli protipandemickým opatřením. I když koronavirus letos fanoušky vyhnal, pořadatel zohlednil krizovou situaci a slíbil Brnu závody Moto GP i v roce 2021.
7. 8. 2020|

Bývalá cyklistka Doležalová chce porazit handicap na cestě k oltáři

Odhodlanost, píle a touha splnit si sen. Čtyřiadvacetiletá Karolína Doležalová chce do svého příběhu napsat další kapitolu. Od narození trpí dětskou mozkovou obrnou a pohybuje se převážně na vozíku. Závodila i na světovém šampionátu handicapovaných cyklistů. Teď ji čeká svatba a k oltáři by chtěla dojít bez pomoci.
4. 5. 2020|

V roce 1949 byli za hrdiny, rok poté je StB mučila hladem. Před 70 lety zatkli hokejové mistry světa

V roce 1949 je vítaly davy nadšených Čechoslováků, o rok později už je bez přítomnosti fanoušků estébáci mlátili na vyšetřovně v takzvaném Domečku. Jedenáct hokejových reprezentantů komunisté v zinscenovaném procesu obvinili z vlastizrady. Přestože rok předtím získali sportovci pro svoji zemi na mistrovství zlaté medaile, komunisté se neostýchali hokejisty poslat do uranových lágrů. Zatkli je přesně před 70 lety.
13. 3. 2020|

Soud: Liberec a Český lyžařský svaz nemají odpovědnost za dluhy z mistrovství v lyžování

Český lyžařský svaz a Liberec nenesou odpovědnost za dluhy z libereckého mistrovství světa v klasickém lyžování. Soud nepravomocně zamítl žalobu dodavatelských firem. Sdružení firem se už více než osm let domáhá částky přes 37 milionů korun a úroků. Svaz i město od počátku odmítají, že by měly převzít odpovědnost za primárního dlužníka – organizační výbor šampionátu OC Fis Nordic, který skončil v insolvenci.
6. 12. 2019Aktualizováno6. 12. 2019, 13:58|

Prvními tréninky začala v Brně Velká cena silničních motocyklů. Fanoušci se sjíždějí

Startuje nejvýznamnější motoristická akce na území České republiky. Třetí místo z minulého ročníku Velké ceny obhajuje v Brně v kategorii Moto3 Jakub Kornfeil, v královské MotoGP odstartuje Karel Abraham. Závodníky letos nově čeká trestná zatáčka. Na nápor návštěvníků se připravilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) i brněnský dopravní podnik, který zřídil zvláštní autobusové linky. Odpoledne už začala doprava v Brně a okolí houstnout. I když by podle očekávání pořádajícího Spolku pro Grand Prix letošní ročník neměl skončit ve ztrátě, budoucnost závodů v Brně je kvůli vysokým zalistovacím poplatkům stále nejistá.
2. 8. 2019Aktualizováno2. 8. 2019, 16:52|

V Jižní Koreji se zřítila část nočního klubu. Dva mrtví a 17 zraněných, mezi nimi i zahraniční sportovci

Dva mrtvé a nejméně sedmnáct zraněných si vyžádalo neštěstí v nočním klubu v jihokorejském městě Kwangdžu, kde se zřítil balkon a schodiště. V době tragédie bylo v klubu i mnoho zahraničních sportovců, kteří se v zemi účastní plaveckého mistrovství světa. Mezi lehce zraněnými jsou sportovci z USA, Nového Zélandu, Itálie a Brazílie, píše server BBC News.
27. 7. 2019|

V Rusku zůstávají tisíce cizinců, kteří loni přijeli „jen“ na mistrovství světa ve fotbale

Z cizinců, kteří přijeli loni v létě do Ruska na šampionát ve fotbale, jich v zemi stále pobývá ještě více než 5 tisíc, a to nelegálně. Oznámilo to ruské ministerstvo vnitra, aniž upřesnilo, odkud pocházejí. K cestě do Ruska tito cizinci využili průkaz fanouška, takže nepotřebovali víza do cestovního pasu.
25. 1. 2019|

Liberec na konci bílé stopy. Za chyby v zakázkách pro mistrovství světa zaplatí 14 milionů

Liberec za pochybení v souvislosti s mistrovstvím světa v klasickém lyžování v roce 2009 zaplatí státu 14,2 milionu korun. Finanční úřad po Liberci kvůli dotačním chybám původně žádal miliardu korun.
23. 1. 2019Aktualizováno23. 1. 2019, 16:53|