TÉMA

Düsseldorf

Stávka zaměstnanců Lufthansy ovlivňuje i spoje s Českem

Na pěti německých letištích odstartovala stávka pozemního personálu společnosti Lufthansa. Potrvá do čtvrtečního rána a podle aerolinek se zřejmě dotkne zhruba sto tisíc cestujících. Zaměstnanci stávkují na letištích ve Frankfurtu nad Mohanem a v Mnichově, což jsou důležité tranzitní uzly, a také v Berlíně, Düsseldorfu a Hamburku. Zrušeny jsou i některé spoje s Prahou.
7. 2. 2024Aktualizováno7. 2. 2024, 14:29|

Německá rozvědka se obává zvýšených islamistických aktivit v zemi

Německé tajné služby varují před zvýšeným nebezpečím islamistického útoku v zemi. Tamní kontrarozvědka zaznamenává po útoku Hamásu na Izrael ve sledovaných chatovacích platformách rostoucí radikalizaci. Jen za poslední měsíc provedla spolková policie mnoho razií a zadržela několik osob, které měly útoky plánovat.
23. 12. 2023|

Hamburk a Düsseldorf musely odkládat lety. Na ranveje se přilepili aktivisté

Německá letiště v Hamburku a Düsseldorfu ve čtvrtek odkládala lety kvůli protestní akci klimatických aktivistů. Na ranveje se přilepili členové skupiny Poslední generace. Tvrdí, že spolková vláda porušuje zákon o ochraně klimatu a nemá dostatečný program na snižování emisí z dopravy. Letiště v Hamburku oznámilo, že muselo ráno přerušit provoz, ale ještě dopoledne ho obnovilo. Düsseldorfské letiště sdělilo, že provoz byl silně narušen. Letiště Praha u večerních letů mezi Prahou a Düsseldorfem zatím nehlásí žádná zpoždění.
13. 7. 2023Aktualizováno13. 7. 2023, 12:52|

Na německých letištích pokračují stávky, linky ruší Berlín nebo Hamburk

Provoz na německých letištích komplikuje stávka, kvůli které musely být v pondělí odřeknuty desítky letů. K původně ohlášené akci kontrolního personálu na Letišti Willyho Brandta na pomezí Berlína a Braniborska se ráno přidali jejich kolegové z letiště v severoněmeckém Hamburku. Přímý dopad na cestující z Česka by stávka mít neměla.
24. 4. 2023|

Stávka na letišti v Mnichově ovlivní patnáct set letů, dotkne se to i spojů v Praze

Na mnichovském letišti, které je druhé největší v Německu, začala v neděli dvoudenní výstražná stávka. Podle agentury DPA se za oba dny dotkne celkem patnácti set spojů a dvou set tisíc pasažérů. Kvůli stávce budou zrušeny i některé lety na Letišti Václava Havla v Praze.
26. 3. 2023|

Mezinárodní policejní tým rozbil vyděračský gang hackerů

Německá policie ve spolupráci s kolegy z Europolu, Ukrajiny a amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) rozbila mezinárodní gang počítačových zločinců, který léta vydíral velké společnosti a instituce, a přišel si tak na desítky milionů eur (řádově stovky milionů korun). Informovala o tom agentura AP.
6. 3. 2023|

Stávka zasáhla letiště v Düsseldorfu a v Kolíně nad Rýnem. Dopadá i na spojení s Prahou

Varovná stávka odborů za vyšší mzdy v pondělí ochromila provoz na letištích v západoněmeckém Düsseldorfu a Kolíně nad Rýnem/Bonnu. Zrušeno bylo přes tři sta letů, několik desítek dalších spojů odbavují jiná letiště. Protest v obou směrech zasáhl i ranní a večerní linku společnosti Eurowings mezi mezi Prahou a Düsseldorfem.
27. 2. 2023|

Lékaři zachránili život už třetímu člověku s HIV. Muž je plně vyléčený, trpěl přitom navíc leukemií

Podle německých vědců se podařilo zcela vyléčit dalšího člověka z viru HIV. Stal se tak teprve pátým známým případem, kdy se nemocný viru zbavil, a zároveň třetím, kdy se to povedlo s pomocí léčby. Zajímavé je, že stav pacienta byl komplikovaný další smrtelnou nemocí.
22. 2. 2023|

Stavbaři ve Frankfurtu poškodili optický kabel, tisíce cestujících Lufthansy měly problémy

Největší německá letecká společnost Lufthansa se od rána potýkala s výpadkem svého počítačového systému. Fungovat přestaly mimo jiné systémy pro odbavení a nástup do letadel. Výpadek způsobily stavební práce ve Frankfurtu nad Mohanem, při kterých byly poškozeny optické kabely. Frankfurtské letiště kolem poledne zrušilo všechny přílety a letadla odklánělo na jiná letiště. Přistávání se podařilo obnovit odpoledne, odlety později během dne.
15. 2. 2023Aktualizováno15. 2. 2023, 20:35|

Stávka Lufthansy ochromila německá letiště

Stávka pozemního personálu společnosti Lufthansa paralyzovala německá letiště. Uprostřed prázdninové sezony na nich uvázly desítky tisíc cestujících. Firemní odbory požadují po vedení vyšší platy kvůli inflaci a většímu pracovnímu zatížení. Dopravní komplikace zažívají kvůli protestům železničářů i Britové.
27. 7. 2022|

Německo zakázalo organizaci Ansaar International. Podle vlády financuje mezinárodní terorismus

Německo zakázalo činnost islámské organizace Ansaar International. Tamní vláda ji totiž viní z toho, že pod záminkou humanitární pomoci financuje ve světě terorismus. O zákazu, který začal platit ve středu ráno, informovalo německé ministerstvo vnitra.
5. 5. 2021|

Alternativa pro Německo na sjezdu volební lídry nevybrala. Shodla se, že chce opustit EU

Alternativa pro Německo (AfD), která je nejsilnější opoziční stranou ve Spolkovém sněmu, na víkendovém sjezdu v Drážďanech volební lídry nevybrala. Chce tak učinit až později na základě celostranického hlasování. Strana, která je považována za populistickou až krajně pravicovou, se naopak dohodla, že jejím programovým cílem je odchod Německa z Evropské unie.
11. 4. 2021Aktualizováno11. 4. 2021, 19:23|

Případ bombového útoku v Düsseldorfu zůstává bez jasného viníka

Německý Nejvyšší soud ve čtvrtek potvrdil rozsudek, jímž byl obžaloby zproštěn muž, kterého státní zastupitelství vinilo z odpálení bomby v Düsseldorfu v roce 2000. Trubková bomba zranila deset lidí, převážně cizinců židovského původu. Obžalovaného, kterého vyšetřovatelé označovali za pravicového radikála, soud nižší instance osvobodil už v roce 2018.
14. 1. 2021|

Nové berlínské letiště přijalo první let. Na sedmý pokus a s devítiletým zpožděním

Na berlínském letišti Willyho Brandta přistály první dva lety – zvláštní let Easyjetu z Tegelu a Lufthansy z Mnichova. Přitom otevřeno původně mělo být už v říjnu 2011, pak v červnu 2012. Následovaly další termíny otevření, z kterých nikdy nic nebylo. Kromě mnohokrát oddalovaného zprovoznění a několikanásobně navýšených původních nákladů „proslulo“ nové berlínské letiště i celou řadou často kuriózních závad a nehod – od nedostatků v protipožární ochraně po příliš krátké eskalátory. Přes dvě třetiny Berlíňanů ještě loni podle ankety listu Tagesspiegel nevěřily, že se letiště vůbec někdy otevře.
31. 10. 2020Aktualizováno1. 11. 2020, 07:50|

Za přípravu útoku ricinem dostala Němka osmiletý trest

Za přípravu teroristického útoku biologickou zbraní dostala v pátek u soudu v západoněmeckém Düsseldorfu čtyřiačtyřicetiletá Němka osmiletý trest vězení. Její tuniský manžel, s nímž chystala ricinovou bombu, byl už v březnu potrestán deseti lety odnětí svobody. Podle odborníků by si v případě realizace mohl plán dvojice vyžádat až kolem dvou set mrtvých. Šlo by o první biologický teroristický útok v Německu.
26. 6. 2020|

Smartwings obnoví lety do Splitu. Na nebe se vrací i spoje dalších firem

Letecká společnost Smartwings začne obnovovat provoz, od 10. června plánuje spustit lety do chorvatského Splitu, informovalo na Twitteru Letiště Praha. Jde o první pravidelnou linku, kterou dopravce obnovuje po přerušení provozu kvůli koronavirové krizi. Dalšími dopravci, kteří nově ohlásili návrat do Prahy, jsou Air Serbia s lety do Bělehradu a Brussels Airlines, které budou létat do Bruselu. Už dříve bylo ohlášeno obnovení 11 pravidelných linek, mezi nimi i spojů Českých aerolinií (ČSA).
26. 5. 2020|

Dceřiné společnosti Lufthansy prodloužily stávku na celý den, ovlivní stovky letů

Nedělní stávku za vyšší mzdy prodloužil palubní personál čtyř dceřiných firem německých aerolinek Lufthansa na celý den. Původně měla trvat šest hodin a končit v jedenáct hodin dopoledne. Omezení se týkají společností Eurowings, Germanwings, Lufthansa CityLine a SunExpress. Žádné zrušené lety do Prahy zatím oznámeny nebyly.
20. 10. 2019|

Německá policie zadržela jedenáct údajných islamistů, vyšetřuje je na svobodě

Jedenáct údajných islamistů, které na západě Německa zadržela policie při protiteroristické razii, bylo propuštěno. V sobotu o tom podle agentury DPA informovalo státní zastupitelství v Düsseldorfu.
30. 3. 2019Aktualizováno30. 3. 2019, 13:22|

Trojice německých letišť kvůli stávce zrušila přes 640 letů, dotýká se to i Česka

Kvůli stávce bezpečnostního personálu zrušila německá letiště v Kolíně nad Rýnem/Bonnu, Stuttgartu a Düsseldorfu více než 640 letů původně plánovaných na čtvrtek. Odpadlo i několik spojů s Prahou.
10. 1. 2019Aktualizováno10. 1. 2019, 15:41|

Trojice německých letišť zruší ve čtvrtek stovky spojů. Týká se to i letů do Prahy

Stovky letů zruší ve čtvrtek německá letiště v Kolíně nad Rýnem/Bonnu, Stuttgartu a Düsseldorfu kvůli celodenní výstražné stávce bezpečnostního personálu. Protest se podle webových stránek letišť dotkne i některých spojů s Českem. Letiště všem pasažérům doporučují, aby si zkontrolovali, zda jejich stroj skutečně poletí.
9. 1. 2019|