TÉMA

Albert

Mezi banány ve skladu obchodního řetězce v Klecanech se našly stovky kilogramů kokainu

Policie zajistila 646 kilogramů kokainu – při prodeji by podle jejího odhadu mohl mít hodnotu dvě a půl miliardy korun. Našli ho zaměstnanci distribučního centra potravinářského řetězce Albert v Klecanech u Prahy - stejně jako v minulých podobných případech v nákladu banánů. Kriminalisté rozjeli vyšetřování a zjišťují, kdo drogy odeslal a komu byly určené. Do Česka se ale podle nich dostaly zřejmě omylem. S informací o nálezu přišel web televize Nova.
13. 8. 2023Aktualizováno13. 8. 2023, 20:41|

Obal sliboval padesát procent masa, rozbor ukázal třináct. Výrobci se brání, hrozí jim pokuta

Mleté maso od výrobců Kostelecké uzeniny a Maso uzeniny Polička obsahovalo méně hovězího masa, než bylo uvedeno na obalech. Zjistila to Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI). Ta odebrala vzorky z řetězců supermarketů Lidl, Albert a Billa. Rozbor v laboratoři potvrdil u jednoho výrobku místo deklarovaných padesáti procent hovězího masa 13,33 procenta. Společnostem hrozí pokuta až padesát milionů korun.
3. 8. 2023|

Za vysoké ceny potravin mohou podle resortu i obchodníci a zpracovatelé. Ti to odmítají

Za vysoké ceny některých potravin podle ministra zemědělství Zdeňka Nekuly (KDU-ČSL) mohou i nepřiměřené marže části obchodníků či zpracovatelů. Ti to ale odmítají a poukazují na růst nákladů i dražší produkty od zemědělců. Nekula proto svolává jednání. A pohrozil také kontrolami marží. Ekonomové upozorňují, že někteří obchodníci a potravináři mohou zneužívat velkou moc nad trhem.
19. 2. 2023|

Než se vydala do kosmu první lidská bytost, musely zemřít desítky zvířat

Když se dostal před šedesáti lety do kosmu první člověk, nebyl to skok do neznáma; lidé se o cestu vzhůru snažili stovky let a Gagarinův let byl jen vyvrcholením těchto snah. Na oběžnou dráhu se ale dostal také s dopomocí desítek zvířat, která vesmírné cesty s lidskou posádkou testovala dříve - a zaplatila za to životy.
10. 4. 2021Aktualizováno11. 4. 2021, 09:29|

Padl rekord, při Sbírce potravin se vybralo 382 tun zboží

Při podzimní Sbírce potravin vybrali dobrovolníci 330 tun potravin a 52 tun drogistického zboží. V historii sbírky jde o rekord. Ředitelka České federace potravinových bank Veronika Láchová uvedla, že za sedm let, kdy se potravinové sbírky konají, byla tato letošní podzimní nejrozsáhlejší. Do charitativní akce se zapojilo i nejvíce prodejen, a to 754, a také největší počet dobrovolníků – 4500. Díky tomu měl podle Láchové každý možnost darovat potraviny v bezprostřední blízkosti svého bydliště.
24. 11. 2019|

Albert změní smlouvy s dodavateli. Antimonopolní úřad kritizoval pokuty i systém slevových akcí

Obchodní řetězec Albert změní smlouvy, které uzavírá se svými dodavateli. Zavázal se k tomu poté, co se podmínkami smluv začal zabývat Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Podle jeho zjištění byly smlouvy pro dodavatele nevýhodné. Úřad informoval, že správní řízení s řetězcem zastavil poté, co se Albert zavázal k úpravě těchto smluv.
26. 8. 2019|

Do Česka se z Itálie dostalo přes 10 tisíc pstruhů se zakázanou rakovinotvornou látkou

Veterináři zjistili, že 10 500 pstruhů z Itálie mělo ve svalovině zakázanou leukomalachitovou zeleň. Povolený limit vzorky přesáhly sedmkrát. Malachitová zeleň se používá jako léčivo proti parazitům a plísním, ve větším množství může mít rakovinotvorné účinky. Její používání je proto zakázané v EU, USA nebo Kanadě.
22. 4. 2019|

Lidl zvýší nástupní mzdu pokladních na 28 tisíc. To je víc, než průměrně dostávají učitelé

Diskontní řetězec Lidl zvýší v Česku od března nástupní mzdu pokladních a prodavaček o pětinu na 28 tisíc korun, v Praze a okolí stoupne na více než 29 tisíc. Stejným tempem se zvýší platy současných zaměstnanců. Do tří let chce firma přijmout 2000 lidí, neboť každoročně otevírá několik nových prodejen. Od března zvýší mzdy i Penny Market. V posledním roce tempo růstu mezd v tuzemském maloobchodě výrazně zrychlilo.
21. 2. 2018Aktualizováno21. 2. 2018, 15:53|

Obchody Albert utržily v Česku téměř padesát miliard a vymanily se ze ztráty

Tržby obchodního řetězce Albert v Česku stouply v loňském roce na 49,6 miliardy korun. Společnost dosáhla zisku 3,8 milionu korun. V předchozím finančním roce, který ale trval 24 měsíců, byly tržby řetězce 102,6 miliardy korun a hospodaření skončilo ztrátou 1,24 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti Ahold, která prodejny Albert provozuje.
22. 12. 2017|