Jednou z toho bude film. Amerika žila soudem s mocným právníkem, dostal doživotí

Události: Alex Murdaugh byl odsouzený na doživotí (zdroj: ČT24)

V americkém státě Jižní Karolína skončil dramatický soudní proces, který upoutal pozornost doma i ve světě. Právník z mocné rodiny prokurátorů Alex Murdaugh byl odsouzený na doživotí za vraždu manželky a syna. Ještě předtím se u soudu přiznal k okrádání klientů o miliony dolarů, závislosti na opiátech a lhaní policii.

Obětí dvojnásobné vraždy byla dvaapadesátiletá žena a její dvaadvacetiletý syn. Jeho otec byl na policejních záběrech nejdřív v šoku. Jenže vyšetřovatelé a nakonec porota došli k závěru, že vraždil on sám. Potomek prokurátorů, kteří sto let v části Jižní Karolíny patřili k mocné smetánce.

Policii lhal, že v době vražd nebyl na pozemku. Prozradilo ho video syna těsně před zastřelením. Zachytilo hlas otce. Ten vraždil kvůli dluhům a podvodům, aby získal čas a proměnil se v oběť. Proces se stal přímo kriminálním fenoménem. Soud musel být dokonce vyklizený kvůli výhrůžce bombou.

Nejen o samotný rozsudek, ale i výpovědi měla americká veřejnost obří zájem. I proto nejsledovanější média vysílala dění ze soudu v přímém přenosu. „Každý tu říká, že jednou o tom natočí film. Protože prostě to je jeden z těch příběhů, kterým nemůžete uvěřit,“ sdělila jedna z divaček v soudním sále.

Jižní Karolína
Zdroj: ČT

Zosnoval i pokus o vlastní vraždu

Obhajoba neuspěla s námitkami, že chyběla vražedná zbraň i krev na oblečení obžalovaného. Záhadnosti přidala i nečekaná smrt dlouholeté hospodyně rodiny. Miliony za odškodné z pojistky ukradl Murdaugh.

Jeho zastřelený syn Paul by stíhaný kvůli zabití spolucestující při opilosti na člunu. Navíc Murdaugh zosnoval i pokus o vlastní vraždu, aby dostal peníze z životního pojištění.