Při výbuchu v čističce u anglického Bristolu zemřeli čtyři lidé

Při výbuchu v čističce odpadních vod nedaleko anglického Bristolu zemřeli čtyři lidé a jeden utrpěl zranění, uvedl reportér listu The Times. Mohutná exploze nastala ve čtvrtek před polednem místního času (brzy odpoledne SEČ) v areálu čističky odpadních vod v průmyslové zóně ve městě Avonmouth. Policie neštěstí nevyšetřuje jako případ související s terorismem.

Dělníci pracovali na vrchu válcovité nádrže s chemikáliemi, která vybuchla. The Times uvádí, že exploze tělo jednoho z nich odmrštila 150 metrů daleko.

Nedaleko se nachází recyklační stanice, která podle stanice BBC dočasně přerušila provoz. Úřady žádají lidi, aby do oblasti nechodili. Nehrozí jim sice už žádné nebezpečí, úřady ale nechtějí, aby lidé překáželi záchranářům a vyšetřovatelům v práci.

Svědek Jawad Burhan už dříve během dne uvedl, že slyšel velmi hlasitý výbuch, který otřásl budovami. Jiný svědek vyfotil nádrž, která zřejmě explodovala. Burhan agentuře PA řekl, že v blízkosti nehody vrtulník pátral po pohřešovaných osobách a že policie uzavřela nedalekou silnici vedoucí k budově, o které se domnívá, že je využívaná jako sklad odpadu. „Ten zvuk jsem slyšel, pracuji vedle budovy v jiném skladišti,“ prohlásil. „Po deseti minutách jsem viděl blížící se vrtulník a policii.“

Před necelými dvěma měsíci v docích v Avonmouthu hořely haldy s 20 tisíci tunami kovového šrotu. Kvůli hustému dýmu museli řidiči na silnicích a dálnici M5 kvůli zhoršené viditelnosti jezdit opatrněji.