Útočník na střední škole v Kentucky zastřelil dva studenty, policie ho zadržela

Při střelbě na střední škole v americkém státě Kentucky byli zabiti dva studenti, patnáctiletý chlapec a stejně stará dívka. S odvoláním na místní úřady o tom informovala agentura AP. Zraněno bylo devatenáct dalších lidí.

Střelec zaútočil na střední škole ve městě Benton. „Tragická střelba na střední škole Marshall County… Střelec byl zadržen, jedna potvrzená oběť, několik dalších zraněných,“ napsal guvernér na sociální síti Twitter. Na místo dorazili vyšetřovatelé FBI, policie školu a její okolí uzavřela.

Šestnáctiletého útočníka policie zadržela a obvinila ho z vraždy a pokusu o vraždu. Střelba trvala patnáct minut, střelec byl sám a komplice neměl, uvedla policie. Ozbrojen byl pistolí a střelbu zahájil ráno místního času v atriu objektu před zahájením první vyučovací hodiny. Ze školní budovy po střelbě utekly stovky dětí, v okolí podle očitých svědků panoval chaos.

Z devatenácti zraněných bylo čtrnáct osob postřeleno, uvedl guvernér, aniž by informoval o příčinách poranění ostatních pěti. Dívka zemřela na místě, její spolužák podlehl zraněním v nemocnici. O motivu pachatele policie neinformovala, neprozradila ani jeho totožnost. 

Útok v Kentucky se stal den po podobné události v Texasu. V tamním městě Italy postřelil šestnáctiletý chlapec patnáctiletou dívku, která později zemřela v nemocnici. I v tomto případě byl střelec zadržen.