Sever Evropy zasáhla bouře Sebastian. V Německu má tři oběti

Ve středu se přes západní a severní části Německa prohnala bouře Sebastian. Zemřeli při ní tři lidé. Blízko pobřeží Severního moře byl zaznamenán vítr o rychlosti až 140 kilometrů za hodinu. Přes noc se má živel podle meteorologů přesunout do východní části Německa a u moře má prudký vítr foukat i ve čtvrtek.

Jeden člověk zemřel poté, co se na něj v Hamburku zřítilo lešení. Podle místních hasičů se konstrukce uvolnila pravděpodobně v důsledku silných větrných poryvů. Další možná oběť bouře se našla ve městě v Labi. Šlo o muže na kolečkovém křesle. Podle policie ale není vyloučeno, že spáchal sebevraždu.

V západoněmecké spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko v lese u obce Brilon pak zabil třiapadesátiletého zeměměřiče vyvrácený dvacetimetrový smrk. Bouře v regionu vyvrátila mnoho stromů, způsobila komplikace v železniční dopravě a poničila i několik automobilů a budov.

V Severním moři bylo zrušeno několik trajektových spojů. Před příchodem do Německa bouře sužovala i Nizozemsko. Na amsterodamském letišti Schiphol byly dočasně uzavřeny startovací a přistávací dráhy.

Vydáno pod