Atrakce v Ohiu vyhodila lidi do vzduchu, jeden mrtvý a sedm zraněných

Jeden mrtvý a sedm zraněných. Taková je tragická bilance nehody na pouti v americkém Ohiu, kde se porouchala atrakce s názvem Fireball.

Atrakce vyhodila během jízdy lidi do vzduchu. Na místě tragédie zahynul osmnáctiletý muž, kterého atrakce vymrštila do vzdálenosti asi patnácti metrů. Stav nejméně tří zraněných je kritický, další jsou ve stabilizovaném stavu. Jedním z nich je prý i třináctileté dítě.

„Lidé byli odmrštěni ve vysoké rychlosti a prudce několik metrů do vzduchu a pak dopadli ve velké vzdálenosti od atrakce,“ podotkl lékař ošetřující zraněné návštěvníky s tím, že dopad byl podobný jako při dopravní nehodě.

Atrakce Fireball se skládá z ramene zavěšeného ve výšce, které točí a kývá lidmi usazenými na venkovních sedačkách. Příčina neštěstí zatím není známa. Podle prvotních informací se část pouťové atrakce s několika sedadly během jízdy odlomila.

Guvernér státu Ohio John Kasich už vyjádřil zármutek nad neštěstím a kromě vyšetřování nařídil i uzavření všech dalších atrakcí na pouti, dokud neproběhnou dodatečné bezpečnostní kontroly.

„Moje vnoučata chodí na tyto atrakce, prošetříme to a postaráme se o to,“ sdělil inspektor Mike Vartorella. Atrakce podle něj prošla kontrolou v uplynulých dnech nejméně třikrát, a to jak místními inspektory, tak i „třetí stranou“.