Brusel: Zřejmě duševně nemocná žena pobodala v autobusu tři osoby

Patrně psychicky narušená žena zaútočila nožem na cestující v bruselském autobusu. Při incidentu zranila tři lidi, policisté po ní následně vystřelili a způsobili jí zranění. Její totožnost ani motivace zatím nejsou známé.

Podle dosavadních informací je stav jedné z napadených osob vážný. Útočnice, jejíž totožnost nebyla zatím oznámena, napadla lidi ve dveřích autobusu na lince číslo 38 ve čtvrti Uccle. Místo činu policie uzavřela.

Vyšetřovatelé jsou přesvědčení, že šlo spíše o čin duševně narušené osoby než o politicky motivovaný útok, informovala belgická televize RTBF.

Belgická metropole je ve stavu pohotovosti od teroristických útoků v listopadu v Paříži a v březnu v Bruselu. Jak velkým problémem je radikální islám v Belgii, bude téma pondělní Devadesátky ČT24. Otázky do pořadu, jehož hostem je velvyslanec ČR v Belgii Jaroslav Kurfürst, můžete posílat také prostřednictvím Facebooku – napsat je do aplikace Dotazy pro hosta – nebo Twitteru (k tweetu připojte hashtag ‪#‎hpct24). Můžete také posílat videodotazy přes aplikaci iReportér.

  • V Bruselu udeřili teroristé 22. března 2016. Nejprve dvojice sebevražedných atentátníků zaútočila v osm hodin ráno v odletové hale letiště Zaventem, o hodinu později se třetí sebevrah odpálil ve stanici metra Maalbeek.
  • Teroristé zabili 32 lidí, dalších více než tři sta lidí bylo zraněno. Za atentáty byla stejná teroristická skupina napojená na Islámský stát, která udeřila v Paříži.

Po březnových útocích se přitom turisti začali belgické metropole bát. V hotelích bylo v prvních týdnech po atentátech skoro o třetinu míň hostů než obvykle. Brusel se nyní trend snaží zvrátit.

Královský palác otevírá přes prázdniny svou náruč bruselským návštěvníkům (zdroj: ČT24)