Lékař na berlínské klinice zemřel po útoku bývalého pacienta

Lékař kliniky v berlínské čtvrti Steglitz zemřel poté, co jej napadl bývalý pacient a postřelil. Oznámila to berlínská policie, která ujistila, že nikdo jiný nebyl zraněn a že šlo o čin jednoho pachatele. Motiv jeho jednání zatím není jasný, podle náznaku vedení kliniky se mohlo jednat o projev zoufalství pacienta nemocného rakovinou. Muž se po vykonání činu zastřelil.

Podle policie pravděpodobně nešlo o teroristický čin, jedná se ale o další incident v napjaté atmosféře násilných útoků spáchaných v posledních dvou týdnech ve Francii a v Německu.

K incidentu došlo po poledni ve čtvrtém patře kliniky na oddělení chirurgie hlavy a krku. Postižený lékař byl po střelbě v kritickém stavu a bojoval o život, ale nakonec zranění podlehl. Policie také sdělila, že situaci má plně pod kontrolou a že nehrozí žádné další nebezpečí. V úterní střelbě prý nevidí žádnou spojitost s terorismem.

Přesto kvůli obavám z možného dalšího teroristického útoku v Německu zasahovalo v nemocnici zvláštní policejní komando. Povoláni byli také hasiči. Policie během akce vyzvala všechny v budově, aby se uzamkli ve svých sekcích. 

Útok na berlínské klinice
Zdroj: Twitter/Polizeireporter-BM

Pachatel se nakonec sám zastřelil

Incident se odehrál v nemocnici Benjamina Franklina v jihoberlínské čtvrti Steglitz. Policie případ podle agentury DPA vylíčila tak, že 55letý lékař, který byl čelistním ortopedem, hovořil s 72letým pacientem z Berlína v zavřené místnosti ve čtvrtém patře kliniky. Náhle zaslechli další pacienti výstřely. Poté vyšel ven muž, který na sebe namířil pistoli a zastřelil se.