Bouře v USA už zabily nejméně 14 lidí, další se pohřešují

Nejméně 14 mrtvých a desítky zraněných si vyžádaly mohutné bouře, které ve středu postihly centrální a jižní část Spojených států. Bouře, včetně série tornád, rovněž zničily množství domů a způsobily značné problémy v dopravě v době Vánoc, kdy se na silnice vydává na sto milionů obyvatel USA.

Zasaženo bylo šest států, nejhůře Mississippi a Tennessee, které vyhlásily stav pohotovosti. Mississippi napočítalo sedm mrtvých a asi 40 zraněných. Zničeno či těžce poškozeno bylo více než 100 domů a úřady zřídily pro lidi, kteří přišli o střechu nad hlavou, provizorní přístřešky.

Tennessee registruje šest obětí a v Arkansasu zemřela osmnáctiletá žena, na jejíž dům spadl strom. Záchranné týmy ve státech Mississippi, Tennessee a Arkansas stále pátrají v troskách budov po několika pohřešovaných.

Ve státě Michigan a sousedním Wisconsinu je bez elektřiny asi 15 000 domácností poté, co se tudy prohnala tornáda. Na letišti v Atlantě, metropoli státu Georgia, bylo kvůli bouřlivému počasí zdrženo či zrušeno kolem 500 letů.