Části nalezeného boeingu jsou ve Francii. Čeká je analýza

Část křídla Boeingu 777 z vod kolem ostrova Réunion byla převezena do Francie. V laboratořích v Toulouse budou experti zkoumat, zda jde skutečně o stopu po záhadně zmizelém letu MH370. Boeing letecké společnosti Malaysia Airlines zmizel z radarů loni 8. března krátce po startu z Kuala Lumpuru.

Zhruba dva metry dlouhý úlomek, který byl zřejmě vztlakovou klapkou křídla, byl vpodvečer v Paříže převezen do speciální laboratoře u francouzského města Toulouse, kde bude podroben odborné analýze.

Boeing 777 letecké společnosti Malaysia Airlines zmizel z radarů loni 8. března krátce po startu z Kuala Lumpuru. Na palubě letadla bylo 239 lidí, kteří podle všeho zahynuli, když stroj z dosud nejasných příčin nejspíš havaroval a spadl na neznámém místě do moře.

Úlomek křídla objevili ve středu na Réunionu pracovníci firmy pověřené čištěním pobřeží. Malajsijská vláda následně potvrdila, že tento předmět pochází z letadla Boeing 777, tedy stejného typu jako zmizelý stroj z letu MH370.

Zmíněná vojenská laboratoř by měla ověřit sériové číslo na úlomku křídla a provést další testy. Analýze mají být podrobeny i části kufru vyplavené na stejné pláži na Réunionu. Laboratoř v Toulouse se rovněž podílela na zkoumání trosek letu Air France AF447, který se zřítil cestou z Brazílie do Paříže v roce 2009. Nehoda si vyžádala 228 lidských životů.