Medveděv a Putin zase spolu. Tentokrát na badmintonu

Moskva - Ruský prezident Dmitrij Medveděv propaguje badminton. Na svém blogu umístil video, v němž vychvaluje pozitivní vliv tohoto sportu na fyzickou a psychickou kondici hráče. Diskutující se však do šéfa Kremlu okamžitě pustili – prý si oblíbil příliš „měkký“ sport. Na kritice nic nemění ani fakt, že na zhruba tříminutovém videu jsou k vidění i scény, kdy si s Medveděvem pinká „tvrďák“ Putin.

Badminton „vyžaduje odhad, přesnost a postřeh“ vyzdvihuje hru Medveděv v krátkém úvodu, když stojí před kurtem s raketou v ruce. „Kdo hraje badminton, činí rychlá rozhodnutí,“ libuje si.

Medveděv divákům stručně vyložil dějiny badmintonu, jenž je už 20 let olympijským sportem, a mimo jiné připomněl, že ho rád hrával i první člověk ve vesmíru, ruský kosmonaut Jurij Gagarin.

Putin si dal s Medveděvem zápas v badmintonu
Zdroj: ČT24

Od bloggerů si však šestačtyřicetiletý Medveděv vysloužil kritiku, protože se prý ukazuje jako příznivec „měkkého“ sportu. Tím se odlišuje od svého předchůdce, a pravděpodobně i nástupce, nynějšího premiéra Vladimira Putina, jenž se s oblibou prezentuje jako drsný muž holdující například judu.

Vydáno pod