Berlusconiho Ruby doprovodí na ples v opeře jiného „staříka“

Vídeň – Letošní ples ve vídeňské opeře ozvláštní svou přítomností marocká tanečnice Ruby, se kterou měl mít ještě jako s nezletilou sex italský premiér Silvio Berlusconi. A jak se zdá, Ruby skutečně našla zalíbení ve starších a zkušenějších mužích, na ples totiž doprovodí sedmasedmdesátiletého rakouského stavebního magnáta Richarda Lugnera. Okamžitě se ale ozvaly kritické hlasy, že účast údajné prostitutky by mohla ohrozit dobrou pověst prestižního plesu.

Sedmasedmdesátiletý Richard Lugner, který byl dřívějším hlavním sponzorem slavného vídeňského bálu, si každý rok vybírá známou celebritu jako doprovod. Letos padla volba na mladičkou Maročanku Ruby, kterou v Itálii proslavil sexuální skandál. Podle Lugnera je ale Ruby úžasná žena. „I papežové měli milenky,“ poznamenal Lugner v narážce na údajný poměr s Berlusconim. 

Tanečnice by měla zasednout v Lugnerově lóži po boku amerického herce Larryho Hagmana a izraelského Zachiho Noye.   

Ohrozí Ruby ples v opeře? (zdroj: ČT24)

Ozvaly se ale kritické hlasy, že účast Ruby by mohla ohrozit prestiž tradiční akce, nad kterou má záštitu rakouský prezident. „Toto je nejtrapnější věc, kterou kdy pan Lugner udělal. Je to smutné, ostudné a bezbožné,“ nechala se slyšet ředitelka plesu v opeře Desiree Treichlová-Stürgkhová. Fejetonista rakouského časopisu News zase napsal, že pozvání prostitutky znamená totální úpadek vkusu a významu plesu v opeře.

Karima Mahrúgová alias Ruby
Zdroj: Kerstin Joensson/AP Photo