Zpráva koronera: Sestra z nemocnice, kde byla Kate, se oběsila

Londýn – Zdravotní sestra londýnské nemocnice, která byla obětí fingovaného telefonátu australského rozhlasu kvůli hospitalizované těhotné vévodkyni z Cambridge, byla nalezena oběšená. Oznámil to koroner během vyšetřování její smrti u londýnského soudu. Policie nezjistila žádné podezřelé okolnosti jejího úmrtí, což znamená, že se na její smrti nikdo nepodílel.

Jacintha Saldanhaová byla nalezena mrtvá v pátek, tři dny poté, co do nemocnice volali moderátoři australského rádia a vydávali se za královnu a prince Charlese. Sestra přepojila telefonát ošetřující zdravotnici, která moderátorům řekla podrobné informace o zdravotním stavu vévodkyně z Cambridge.

V pátek byla sestřička nalezena oběšená na šátku na dveřích šatníku. V pokoji byly nalezeny tři dopisy na rozloučenou. Pitva Saldanhaové byla provedena toto úterý. O sebevraždě se již v minulých dnech spekulovalo, ale oficiálně byly závěry pitvy zveřejněny až dnes.

Telefonátem se začala zabývat i komise dohlížející na fungování australských médií. Chce zjistit, zda nebyly porušeny licenční podmínky a kodex komerčních rozhlasových stanic. Podle tohoto kodexu nesmí rozhlasová stanice vysílat výroky identifikovatelných osob bez jejich souhlasu. 2DayFM tvrdila, že se několikrát před odvysíláním telefonátu několikrát neúspěšně snažila kontaktovat nemocnici, která to ale popírá.

Moderátoři Michael Christian a Mel Greigová
Zdroj: ČT24

Majitel stanice už oznámil, že všechny letošní zisky pošle na konto rodiny Saldanhaové.

Moderátoři Michael Christian a Mel Greigová, kteří do londýnské nemocnice volali, byli staženi z vysílání a jejich pořad zrušen. Při rozhovoru s australskou televizí řekli, že jsou smrtí Saldanhaové zdrceni.

Šestačtyřicetiletá žena měla dvě děti a pohřbena má být v Indii, odkud rodina do Británie přijela před devíti lety.

Vydáno pod