Další drama v USA - student ve škole pobodal 14 lidí

Houston - Nejméně 14 lidí dnes pobodal jeden ze studentů ve vysokoškolském areálu v Houstonu. Policie zadržela jednoho podezřelého, jeho motiv není zatím znám. Čtyři lidé byli přepraveni vrtulníkem do nemocnice, stav dvou z nich je kritický. Areál školy je uzavřen.

K incidentu došlo dopoledne místního času v kampusu Lone Star College's CyFair v texaském městě Cypress. Původně se hovořilo o nejméně dvou útočnících, ale šerif Adrian Garcia později řekl, že byl zadržen jediný podezřelý. Je jím 21letý místní student, jehož jméno Garcia odmítl zveřejnit. Jeden z jeho spolužáků byl svědkem zatýkání a popsal jej jako excentrického mladíka, který do školy nosívá plyšovou opici a na rukou mívá pracovní rukavice. „Obléká se divně,“ řekl Michael Chalfan.

Kampus školy byl uzavřen, aby mohli policisté pročesat celý areál a ujistit se, že v něm nejsou další zranění nebo útočníci. „Věřím, že k útoku došlo pouze v několika málo třídách, nebo dokonce jen v jediné,“ uvedl mluvčí šerifa. Zasahující policisté i samotná škola na svých webových stránkách nařídili všem přítomným studentům, aby se až do ukončení zásahu skryli na bezpečném místě. Podle úřadu šerifa bylo zraněno 14 lidí, mluvčí hasičského záchranného sboru informoval o 15 zraněných.

V jiném kampusu Lone Star College se v lednu odehrál incident, při němž muž postřelil dva lidi.