U Paříže se vřítil vlak na nástupiště - 6 lidí zemřelo

Paříž – Při nehodě osobního vlaku na nádraží Brétigny-sur-Orge u Paříže zemřelo dnes 6 lidí. Oznámil to ministr vnitra Manuel Valls. Desítky dalších jsou zraněny, z toho 12 lidí vážně. Vlak vykolejil přímo ve stanici. Údajně se sem vřítil obrovskou rychlostí, některé vagony skončily až na nástupišti.

Francouzské ministerstvo vnitra potvrdilo, že k nehodě došlo na nádraží Bretigny-sur-Orge, asi 26 kilometrů od Paříže. Na místě zemřelo 6 lidí, oznámil ministr vnitra. Podle něj by ale mohl být počet obětí ještě vyšší. „Počet obětí se neustále mění a naneštěstí zřejmě ještě vzroste,“ uvedl Valls. Desítky dalších byly zraněny. Zranění skončili v nemocnici.

Fotografie z Twitteru ukazují vykolejený vlak přímo ve stanici, některé vagony dokonce zasáhly nástupiště. I když neměl rychlík ve stanici Brétigny zastavovat, svědci popsali, že k nádraží přijížděl nezvykle rychle. „Vlak přijel do nádraží velkou rychlostí. Z dosud neznámého důvodu se rozdělil na dvě části. Část vlaku dále jela, zatímco druhá se převrátila na nástupiště,“ uvedl policejní zdroj.

U Paříže se vřítil vlak na nástupiště - 6 lidí zemřelo (zdroj: ČT24)

Meziměstský spoj mířil z Paříže do Limoges. V sedmi vagonech cestovalo více než 385 pasažérů. Čtyři zadní vozy vykolejily. Příčiny nehody zatím nejsou jasné. Mnozí cestující zůstali uvěznění uvnitř vagonu.

Úřady bezprostředně po nehodě zastavily veškerý provoz na trati, neštěstí se vyšetřuje.

Vydáno pod