K vraždě Češky v Indii se přiznal její partner

Dillí - V Indii ve státě Goa našli dnes v hotelovém pokoji mrtvou 24letou Češku. Žena měla zranění na krku. Podle všeho ji zabil její partner, sám se k tomu přiznal. Původně přitom policii tvrdil, že ho z hotelového pokoje unesli dva útočníci. Chtěl se tak zbavit podezření. Násilnou smrt Češky potvrdilo i české velvyslanectví v Dillí.

Český velvyslanec v Indii Miloslav Stašek potvrdil, že česká turistka zemřela násilnou smrtí. Podle listu The Indian Express ležela oběť v tratolišti krve, na krku měla bodné rány. Ženu zřejmě zabil její 19letý partner, také Čech.

Policii se přitom snažil zmást historkou o tom, že ho z hotelového pokoje na pláži Baga, kde byl ubytován spolu se svou přítelkyní, unesli dva útočníci. Policisté ho údajně v bezvědomí našli v nedaleké obci Tivim. Následně pak vyštřovatelé objevili na hotelovém pokoji i mrtvou Češku.

„Přiznal se, únos si prý vymyslel a také si způsobil sám zranění,“ řekla ČT24 mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová s odkazem na informace od tiskového odboru goanské vlády a policejního komisaře, který případ vyšetřuje. „Oficiální zprávu od indické policie očekáváme v řádu několika hodin,“ dodala Grohová. Mladíka teď vyslýchá policie. Proč mladou ženu zabil, není zatím jasné.

Policie smrt Češky vyšetřuje jako vraždu, podle vyšetřovatelů měla totiž na krku zranění, která napovídají, že zemřela násilnou smrtí. Úřady nařídily pitvu. České velvyslanectví je v kontaktu s indickými úřady, velvyslanec předpokládá, že jeho úřad bude zajišťovat přepravu oběti do České republiky. S pozůstalými se velvyslanectví zatím nespojilo.

Západoindický stát Goa je vyhlášeným letoviskem, které každoročně navštěvují statisíce turistů z celého světa. Příznivé klimatické podmínky, rozlehlé písečné pláže a dobrá infrastruktura se zasloužily o dynamický rozvoj turistického ruchu, který z nejmenšího indického svazového státu učinil prosperující region se silnou ekonomikou. Stále častěji si Goa za cíl své cesty vybírají i čeští turisté. 

Rozhovor s Johanou Grohovou a Andreou Knotkovou (zdroj: ČT24)