Střílel v redakci i na banku. Pařížská policie zadržela podezřelého

Paříž - Francouzská policie vzala do vazby muže, jehož podezřívá ze spáchání nedávných útoků v Paříži. Ozbrojený útočník v týdnu vnikl do sídla televizní stanice, postřelil fotografa v redakci listu Libération a střílel i na banku. Po střelci pátraly stovky policistů. Podezřelý byl zadržen v autě v podzemních garážích.

Úřady po muži ve věku 35 až 40 let pátraly mimo jiné s pomocí záběrů z bezpečnostních kamer. U sebe měl mít mysliveckou pušku. Podle policie byl podezřelý zadržen na západním předměstí Paříže Bois-Colombes. Podle vyšetřovatelů je hledanému velmi podobný.

První incident se udál v pátek v sídle televizní stanice BFMTV, kde útočník vyprázdnil v recepci zásobník a rychle odešel se slovy, že „příště nemine“. Záběry z kamer ukázaly, že se v sídle televize zdržel jen pár sekund.

V pondělí pak podezřelý muž napadl kanceláře levicového listu Libération, kde se už incident neobešel bez zranění. To utrpěl asistent fotografa, který byl vážně zraněn. Útočník vystřelil celkem dvakrát.

Podezřelý střelec
Zdroj: ČT24/telegraph.co.uk

O dvě hodiny později tentýž muž střílel na ústředí banky Société Générale v obchodní čtvrti La Défense v západní Paříži. Nikdo nebyl zraněn. Muž poté unesl vůz s řidičem, který byl donucen podezřelého odvézt do blízkosti Champs Elysées, kde zmizel. Motorista upozornil policii, že muž měl u sebe kromě pušky i granát.