Američané drželi dva roky své dcery v naprosté izolaci

Tucson (USA) – Policie v americkém státu Tuscon odhalila bizarní případ týrání dětí. Tři dívky ve věku 12, 13 a 17 let zde údajně drželi až dva roky v zajetí jejich matka a otčím, kteří je prý mimo jiné mučili nepřetržitou hlasitou hudbou. Dvěma sestrám se podařilo z domu uprchnout a zavolat pomoc. Dívky byly podle policie podvyživené a špinavé.

Vyšetřovatelé uvedli, že dívkám ve věku 12 a 13 let se v úterý povedlo uprchnout oknem z domu poté, co je prý jejich nevlastní otec ohrožoval nožem. Dívky pak zalarmovaly souseda. Policisté přivolaní na místo poté našli v domě třetí ze sester, 17letou dívku zamčenou ve své ložnici.

Zajatkyně policii řekly, že až šest měsíců neměly možnost se vykoupat. „Byly drženy ve špíně, odděleně od sebe, a vypověděly, že se téměř dva roky navzájem neviděly,“ uvedl kapitán tucsonské policie Mike Gilooly.

Rodiče byli obviněni z únosu a zneužívání

Nevlastní otec dívek, 34letý Fernando Richter a jejich matka, 32letá Sophia Richterová byli obviněni z citového a fyzického zneužívání a z trojitého únosu. Otčím byl rovněž obviněn ze sexuálního zneužívání.

Podle tucsonské policie pár týral dívky kromě jiného nepřetržitou hlasitou hudbou. Pokoje sester byly utěsněny ručníky v očividné snaze utlumit jakékoli zvuky, které by z nich mohly vycházet. Dívky byly 24 hodin denně sledovány kamerami a drženy v místnostech s důmyslným bezpečnostním systémem. „Říkaly nám, že jim nonstop pouštěli hlasitou hudbu. Když se jim líbila, vypnuli ji a nechali puštěný jen jeden tón. Pořád stejně nahlas,“ uvedl velitel tucsonské policie Roberto Villasenor.

Oběti byly umístěny do péče úřadu na ochranu dětí. Vyšetřovatelé nyní studují deník, který si vedla nejstarší z dívek během předpokládaného věznění.