V Japonsku vyšetřují „černou vdovu“, přišla o 7 partnerů

Tokio – Sedmašedesátiletá milionářka Čisako Kakehiová má co vysvětlovat. Zemřelo už sedm jejích partnerů. Policie ženu zadržela v souvislosti se smrtí jejího posledního manžela. Existuje podezření, že ho otrávila. Případ „černé vdovy“ zaujal přední japonské listy. Po svých zesnulých partnerech nashromáždila více než 800 milionů jenů (téměř 150 milionů korun). Veškerá nařčení odmítá. Informoval o tom britský list The Daily Telegraph.

Infarkty, špatné jídlo i rakovina

První manžel Kakehiové zemřel v roce 1994 ve věku 54 let. Jejího druhého muže, s nímž se seznámila prostřednictvím seznamovací kanceláře, postihl v roce 2006 ve věku 69 let infarkt. Nepřežil. Třetí manželství „černé vdovy“ skončilo manželovým úmrtím v roce 2008. O rok později přítel Kakehiové podlehl údajné rakovině. 

V březnu 2012 tehdejší jednasedmdesátiletý snoubenec Kakehiové přišel o život, když spadl ze své motorky v Ósace. Jako příčina smrti byl tenkrát uveden infarkt, při pitvě ale byl zemřelému odebrán krevní vzorek. V souvislosti se současným vyšetřováním byl vzorek přezkoumán – zjištěna byla přítomnost kyanidu.

Dalšímu příteli Kakehiové se udělalo zle poté, co společně jedli v restauraci, uvedla japonská tisková agentura Jiji Press. Ani on už není mezi živými. 

Posledního manžela zabil kyanid

Policie začala Kakehiovou vyšetřovat až po smrti jejího 75letého manžela Isaa Kakehiho loni v prosinci. Muž zkolaboval v jejich společném domě ve městě Muko pouhý měsíc po svatbě. Po převozu do nemocnice zemřel. Pitva v nemocnici odhalila v jeho těle stopy vysoce toxického kyanidu.

Pokud bude Kakehiová shledána vinnou z vražd svých partnerů, velmi pravděpodobně ji čeká trest smrti. Žena ale narčení odmítá. „Nikoho jsem nezabila,“ prohlásila Kakehiová. „Já ani nevím, jak někoho zabít. Nevím, odkud se vzal ten kyanid. Chtěla bych, aby mi to někdo řekl,“ dodala.  

V dubnu 2012 byla v Japonsku odsouzena k trestu smrti jiná černá vdova, dnes devětatřicetiletá Kanae Kidžimaová. Ta zavraždila tři muže, které poznala přes internetové seznamky. Vylákala z nich peníze, a když naléhali na jejich vrácení, omámila je prášky na spaní a udusila oxidem uhelnatým. Také Kidžimaová tvrdí, že je nevinná. Odvolala se k nejvyššímu soudu.