Londýnský naháč se producíroval na princově hlavě

Londýn – O pořádný rozruch se dnes v Londýně postaral naháč, který se usalašil na bronzové hlavě sochy prince George, vévody z Cambridge. Kvůli incidentu policie zablokovala část třídy Whitehall, kterou devítimetrová socha člena královské rodiny zdobí. Nudista se po dlouhém přemlouvání byl ochoten nechat sundat až po třech hodinách. Motiv jeho činu zatím není znám.

Muž kolem třicítky se bez zjevného důvodu zcela nahý usadil na vévodově hlavě a překvapeným kolemjdoucím předvedl několik gymnastických cviků. Máchal rukama a v jednom okamžiku na vrcholu sochy málem ztratil rovnováhu. Pak se zhruba na hodinu usadil na princově hlavě. Policisté se z obavy před jeho zraněním zdráhali zakročit násilím a snažili se muže po dobrém přesvědčit, aby svého počínání zanechal. Na místě se kromě davů zvědavců shromáždily i jednotky hasičů a policisté na koních.

Živá londýnská třída Whitehall spojuje v samém srdci Londýna Trafalgarské náměstí a parlament. Socha prince George (18191904) tu stojí od roku 1907.