Neznámý mladík, který se potuloval po Brně, už má zřejmě totožnost

Brno - Policie už zřejmě zná identitu mladíka, kterého před týdnem zdravotníci hospitalizovali v Nemocnici u sv. Anny. Totožnost mladého muže teď musí potvrdit jeho údajní rodiče, kteří by měli do Brna dotazit během několika dní. Podle všeho jde o 23letého muže z obce Bohdašín u Teplic nad Metují. Mladík sám s policií ani zdravotníky stále nekomunikuje.

Dezorientovaný a pravděpodobně psychicky nemocný hoch pobíhal před týdnem poblíž benzínové čerpací stanice v Černovické ulici po poli. Až do včerejška, kdy o případu informovali média, mladíka nikdo nepostrádal.

„Hocha si všimli zákazníci benzínky, kteří nechali přivolat sanitku. Ta jej odvezla do nemocnice, kde se při vyšetření potvrdilo, že chlapec trpí psychickou poruchou,“ vysvětlil mluvčí Jihomoravské policie Bohumil Malášek.

Policisté se nejprve domnívali, že může jít o chovance některého z psychiatrických ústavů nebo o cizince. Podle Maláška se kriminalisté také domnívali, že by chlapec, jehož věk odhadli lékaři na 15 let, mohl být nucen na různých místech v České republice k žebrání. Mohl se stát nepohodlným a někdo jej na benzínce opustil.