U Bečova nad Teplou se převrátila cisterna, hlavní tah na Plzeň je uzavřený

V serpentinách nad Bečovem nad Teplou se nad ránem převrátila cisterna. Silnice I/20, hlavní tah z Karlovarského kraje do Plzně, je kvůli havárii uzavřena. Policie odhaduje, že ji otevře kolem šesté hodiny večer. Vozidlo je nutné odklidit.

Na místě nehody zasahovali i hasiči. Podle jejich mluvčího Martina Kasala leží převrácená cisterna na boku a zabírá jeden jízdní pruh. „Zasahovali jsme u úniku nafty, šlo zhruba o čtyři sta litrů. Řidič byl při nehodě zraněn, ale z auta se dostal sám,“ uvedl Kasal. Cisterna podle něj nevezla nebezpečné látky.

Teď se musí majitel vozidla domluvit s odtahovou službou na vyproštění a odstranění havarované cisterny. „Policie odklání dopravu přes Hlinky, Bochov a Toužim,“ řekl krajský policejní mluvčí Jan Bílek.

„Cisterna převáží podle řidiče směs písku a popela, pravděpodobně bude před vyproštěním vozidla nutné přečerpání nákladu. Byl povolaný sací bagr ze Záchranného útvaru Zbiroh,“ doplnil Kasal. U nehody zasahovaly čtyři jednotky hasičů, na místo se vrátí k přečerpání a asistenci při vyproštění vozidla.