Při nehodě auta na D11 na Kolínsku zemřeli dva lidé, dalších pět je zraněno

Při nehodě auta na dálnici D11 na kilometru 58,5 ve směru na Hradec Králové nedaleko Žiželic na Kolínsku zemřeli odpoledne dva lidé, dalších pět lidí je zraněných. Na místě zasahovaly dva vrtulníky záchranářů, řekly mluvčí policie Michaela Richterová a hasičů Tereza Fliegerová. Na místě podle mluvčí záchranářů Petry Homolové zemřel muž a dítě.

Ve voze jelo sedm lidí, podle Richterové šlo o větší osobní automobil. „Dálnice je v místě nehody průjezdná jedním jízdním pruhem. Vozidlo vyletělo z dálnice a skončilo asi 150 metrů v poli, přetočilo se několikrát přes střechu,“ řekla Richterová. Pravděpodobnou příčinou nehody je podle policie vysoká rychlost na mokré vozovce.

Podle Homolové odvezl jeden vrtulník další dítě do královéhradecké nemocnice, v Hradci skončila také těžce zraněná žena, kterou do nemocnice rovněž převezl vrtulník. Další ženu s těžkým zraněním záchranáři odvezli do pražské střešovické nemocnice, dva muži s lehkým zraněním jsou v péči královéhradecké a pražské vinohradské nemocnice.