Policie našla pohřešovaného chlapce ze Zdib i dalšího z Písecka. Oba jsou v pořádku

Policie nalezla pohřešovaného jedenáctiletého chlapce ze Zdib u Prahy. Byl v Praze u metra Ládví. Policisté ukončili také pátrání po třináctiletém hochovi z Písecka. Oba jsou v pořádku.

Hocha ze Zdib u Prahy policisté hledali od noci, pátrací akce pokračovala i během dopoledne. Nalezen byl před 11:30, když seděl na lavičce u metra. Další okolnosti podle policejní mluvčí Barbory Schneeweissové nejsou známy.

Hledaný odešel v pondělí odpoledne z domova, poté o sobě nedal vědět. Policisté zveřejnili jeho fotografii, prověřovali veškeré poznatky, kamerové záznamy a požádali o pomoc veřejnost. Do pátrací akce se zapojili i psovodi.

Policie hledala také třináctiletého hocha z okresu Písek, který v pondělí odpoledne odešel z domova. Pátrání dopoledne ukončila, chlapec se našel, je v pořádku.  

„Chlapec odešel z místa svého bydliště po rozepři v rodině směrem na obec Hrejkovice. Jeho pohřešování ohlásila matka v pondělí po 19:00. Od té doby po chlapci pátralo více než pět desítek policistů, hasičů a místních dobrovolníků,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.