Nehodu tří aut na Brněnsku nepřežili dva lidé

Obzvláště tragicky skončila ranní nehoda tří aut u Sokolnic na Brněnsku. Zahynuli při ní dva lidé, další dva utrpěli těžká zranění. Silnice II/380, která spojuje Brno a Klobouky u Brna, byla po nehodě mnoho hodin neprůjezdná.

Tragická nehoda se stala po osmé ráno severně od okružní křižovatky, kde se odbočuje z hlavní brněnské silnice do Sokolnic. Proč se tři osobní auta střetla, policie zatím vyšetřuje.

Následky však jsou zřejmé. „Dva lidé byli mrtví už při našem příjezdu, nemohli jsme jim už pomoct. Další dva jsme převezli vrtulníkem a sanitkou do Brna na urgentní příjem, jednoho do nemocnice v Bohunicích, druhého do nemocnice U svaté Anny,“ přiblížila mluvčí jihomoravské záchranné služby Michaela Bothová.

U nehody pomáhali hasiči, kteří museli vystříhat lidi ze dvou havarovaných vozů. „Pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení jsme vyprostili tři osoby, které jsme následně předali do péče záchranné služby,“ upřesnil mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský.

Průjezdná již je silnice II/380 je mezi Sokolnicemi a Tuřany, úklid následků havárie však trvala asi šest hodin.

Nehoda u Dolních Louček si vyžádala šest zraněných

Tragédie u Sokolnic nebyla jediná vážná nehoda, která se na jižní Moravě stala. Dvě osobní auta se střetla také u Dolních Louček. „Řidička jedoucí z Kalů na Tišnov dostala smyk, když najela na skvrnu od nafty, vjela do protisměru a čelně se střetla s protijedoucím autem. Těžce zraněná byla řidička, která dostala smyk a spolujezdkyně z protijedoucího vozu,“ popsala policejní mluvčí Alice Musilová.

Při nehodě utrpělo zranění šest žen, dvě jsou zraněné těžce. Na silnici už se podařilo následky nehody uklidit, je tedy průjezdná.