Hodonín po dvou letech otevřel plavecký bazén. Přestavba stála 100 milionů

Hodonín po dvou letech otevřel opravený plavecký bazén (zdroj: ČT24)

Hodonín po dvou letech oprav znovu otevřel krytý plavecký bazén. Rekonstrukce trvala od června 2015 a stála téměř 100 milionů korun. Areál nabízí také wellness centrum nebo dva vířivé bazény.

Rekonstruovaný plavecký areál se otevřel v šest hodin ráno a brzy se zaplnil plavci. „Podle plavčíků a pokladních je to dáno tím, že se hodonínští opravdu těšili,“ informuje redaktor České televize Jakub Vácha. 

Krytý bazén v Hodoníně zavřel v červnu 2015, kdy jej radnice nechala za 18 milionů korun zateplit. Během opravy fasády se však ukázalo, že konstrukce střechy nad hlavní halou je v havarijním stavu. Současné vedení města se tak rozhodlo k rozsáhlé přestavbě.

Reportáž: Hodonín otevírá opravený plavecký bazén (zdroj: ČT24)

Z původního objektu, který byl uveden do provozu už roku 1979, zůstaly pouze obvodové zdi a bazénové vany. Celý areál byl upraven na bezbariérový přístup, nově byly postaveny šatny i sociální zařízení. Kromě 25metrového plaveckého bazénu areál nabízí také dětský bazén, wellness centrum nebo dva vířivé bazény.

Bazén má nového provozovatele

Opravy dosáhly částky téměř 100 milionů korun. „Původní projekt počítal asi s 90 miliony korun, celková částka nakonec vyšla na necelých 97 milionů,“ uvedl mluvčí hodonínské radnice Josef Horníček. Novým provozovatelem krytého plaveckého bazénu a letního koupaliště se staly Lázně Hodonín. Město patří k nejmladším lázeňským centrům v České republice, lázně tam vznikly koncem sedmdesátých let.

„Jejich provoz dosud zabezpečovala příspěvková organizace města. Druhá příspěvková organizace zajištovala provoz sportovních zařízení, jako je třeba zimní stadion, ale také letní koupaliště a provoz krytého bazénu. Z praktických důvodů město rozhodlo o sloučení lázeňských činností, krytého plaveckého bazénu a letního koupaliště pod jednoho provozovatele,“ vysvětluje mluvčí hodonínské radnice Josef Horníček.

Základní vstupné do opraveného bazénu činí 60 korun, což je o 20 korun více než před uzavřením bazénu. „Na druhou stranu komfort, který nabízíme, je s předchozím bazénem nesrovnatelný,“ říká k tomu mluvčí radnice. Zařízení před uzavřením navštěvovalo ročně více než šedesát tisíc lidí z Hodonínska, Břeclavska a slovenského příhraničí.

Bazén chtějí také v Kyjově

O novém bazénu uvažují také v nedalekém Kyjově. Město zatím řeší, jak by měl nový komplex vypadat, kde může stát a jaký má být postup přípravných prací. Na tyto a další otázky má odpovědět studie proveditelnosti. Jednalo by se zřejmě o jednu z největších investic města.