Opravy, uzavírky a kolony v Brně nekončí. Potrvají nejméně do poloviny září

Pondělní ráno v Brně. Dlouhé stání v kolonách (zdroj: ČT24)

V Brně začaly další opravy. Tentokrát dělníci uzavřeli část Hladíkovy ulice. Na jednom z hlavních příjezdových tahů do města se od brzkých ranních hodin tvořily dlouhé kolony. Řidiči s nimi musí počítat až do sedmnáctého září, kdy Ředitelství silnic a dálnic rekonstrukci ukončí.

Řidiče v Brně čekalo ráno nepříjemné popojíždění v kolonách a desítky minut čekání. Část Hladíkovy ulice se proměnila ve staveniště. Ve směru do města svádí dopravní značky auta do jednoho jízdního pruhu. „Měli jsme časovou rezervu hodinu a půl a už z té časové rezervy máme tři čtvrtě hodinu pryč,“ stěžoval si řidič v popojíždějícím autě. Dělníci začali pracovat na inženýrských sítích, od pátku budou spravovat postupně, v obou směrech, povrch vozovky.

Hladíkova ulice
Zdroj: ČT24

Těsno bylo i v navazující Ostravské ulici. Kolona v největší špičce stála až po odbočku do Židenic. „Jedeme do nemocnice, tak jsme se snažili tady být co nejdřív, ale bohužel, stojíme už dvacet šest minut v koloně,“ řekla řidička v koloně.

Opravy Křenové ulice se o týden posouvají

Částečným uzavřením Hladíkovy ulice se komplikoval provoz i v souběžné Křenové ulici. I tam se ráno řidiči výrazně zdrželi. Od prvního září přitom měli dělníci rozkopat i tuto ulici. Aby se práce nekryly, začnou nakonec až zhruba o dva týdny později. „My se zaměříme hlavně na opravu kolejového svršku a dojde také k přesunutí zastávky, která by měla být blíže k úřadu práce a ta zastávka by měla být nově i bezbariérová,“ popsala rekonstrukci mluvčí Dopravního podniku města Brna Barbora Lukšová.

Dopravu v centru Brna v minulých týdnech komplikovala také rekonstrukce nástupišť před hlavním nádražím. Tam se ale teď lidem ulevilo. Od začátku letních prázdnin dělníci kompletně předláždili všechna tři nástupiště.

Nejen řidiči, ale i cestující městskou hromadnou dopravou se druhý týden v září budou muset připravit na další komplikace. V úseku od Koliště po Štěpánskou ulici budou tramvaje 8, 9 a 10 jezdit pouze po jedné koleji. Stroje z Křenové ulice zmizí zřejmě na konci listopadu.