Brno získá důležité pozemky na výstavbu nové hokejové haly pro Kometu

Brno udělalo další krok k výstavbě nového hokejového stadionu za Lužánkami. Zastupitelé schválili výměnu pozemků se soukromou firmou. Výměnu ale kritizuje část opozice. Vadí jim, že je pro město nevýhodná.

Směnu pozemků potřebných pro výstavbu nového stadionu za Lužánkami dnes schválili zastupitelé.

Pozemky, které město Brno získá, byly znaleckým posudkem oceněny na 11 milionů korun. Pozemky, za něž je smění, jsou oceněné na 65 milionů korun. Společnost Eiskon Develop městu Brnu doplatí 54 milionů korun.

Kritika kvůli nevýhodnosti výměny

Se společností jednalo Brno už v minulosti. Třeba před deseti lety nabídla firma Brnu prodej pozemků za 21 milionů. Část opozice i spolek Brno+ ale obchod kritizuje.  Podle nich není výměna pozemků pro Brno výhodná a přinese problémy s dopravou v celé lokalitě.

Brno vyměnilo pozemky na stavbu stadionu (zdroj: ČT24)

O stavbě nové hokejové haly pro Kometu se mluví už několik let. Zatím ale není jisté, kdy by hala mohla začít hokejistům sloužit. Na stavbě stadionu by se podle primátora Brna Petra Vokřála (ANO) mohlo podílet i město, kraj a stát.

O hale se teprve vyjednává

Podle něj Kometa dokončuje studii proveditelnosti, na základě které bude město s klubem jednat o financování. Hala za stovky milionů má nabídnout 12 000 míst. 

„Budeme s klubem jednat o přípravě financování a snad dojdeme až ke zlaté tečce, že se hala postaví a jednou se tady bude hrát to, co se nyní hraje ve Francii nebo Německu, a to mistrovství světa,“ řekl Vokřál.

Kometa se připravuje na lednové venkovní zápasy (zdroj: ČT24)