Opavu čekají dopravní omezení. Řidiči neprojedou hned třemi ulicemi

Řidiči z Opavy či ti, kteří projíždějí slezským městem, se v následujících měsících musejí připravit na řadu dopravních omezení. V souvislosti s rekonstrukcí železniční tratě Opava - Krnov budou postupně uzavřeny tři ulice.

Navíc už nějakou dobu je ze stejných důvodů neprůjezdný hlavní tah na Olomouc. „Od 1. do 7. října a od 30. října do 2. listopadu bude omezena doprava pod mostem na Englišově ulici,“ řekla mluvčí města Lada Dobrovolná. V době od 8. do 29. října bude tato silnice zcela uzavřena.

Další omezení se dotknou od 3. do 15. listopadu Otické ulice, kde bude uzavřen železniční přejezd. A do třetice od 3. do 16. října bude uzavřen přejezd ve Vančurově ulici.

Opavu čekají dopravní komplikace

Představitelé města předpokládají, že uzávěrky značně zkomplikují provoz v ulicích Opavy. Aby byl dopad co nejmenší, ustanou na nějakou dobu práce na opravě železničního mostu v Olomoucké ulici. Od zahájení prací je totiž silnice, která je hlavní výpadovkou na Olomouc, v tomto úseku neprůjezdná.

„Od 3. října do 3. listopadu bude otevřena silnice pod mostem na Olomoucké ulici, a to pro všechna vozidla do výšky 3,9 metru,“ řekla mluvčí.

Další dopravní komplikace zaznamenávají řidiči i na hlavním tahu mezi Ostravou a Opavou. Zhruba půlkilometrový úsek na okraji Ostravy mezi okružní křižovatkou u hypermarketu Globus a křižovatkou s ulicí Karla Svobody bude uzavřen až do května příštího roku.